AMD Radeon HD 7970 GHz Edition

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 2 kommenttia

Testitulokset: GPU-laskentaViime viikolla teimme ensimmäisen katsauksen AMD:n Trinity-pohjaiseen APU-suorittimeen. Uudet Piledriver-pohjaiset ytimet eivät pettäneet, mutta eivät ole myöskään Trinity suurin vahvuus. AMD:n vahvuus on selvästi grafiikassa. Viimeisenä vuorossa oli kuitenkin laskentatestit OpenCL:llä Winzip 16.5:llä, minkä piti osoittaa GPU-kiihdytyksen etu tuottavuussovelluksessa.

Käyttäjä mayankleoboy1 pyysi ottamaan huomioon Winzip 16.5:n resurssienkäytön, ja ilmeisesti OpenCL-tuen päälle laittaminen rasittaa Radeon HD 7970:ä vain minimaalisesti. Alla olevassa kuvassa Core i7-3960X on vain 14% rasituksella OpenCL pois päältä ja kuudella aktiivisella säikeellä. OpenCL päällä suorittimeen kohdistuu huomattavasti suurempi rasitus. Vaikka GPU-Z näytti parhaimmillaan Radeon HD 7970:lle 5 % käyttöastetta, suurin osa ajasta kului 0-1% tasolla.Joka tapauksessa, OpenCL-tuki on tällä hetkellä tarjolla vain AMD:n näytönohjaimille, joten se on toistaiseksi yksinoikeus punaiselle tiimille. Ominaisuus myös toimii, käytännössä puolittaen työajan.Radeon HD 7970:n hyvä tulos parantuu GHz Editionin myötä LuxMark 2.0:ssa, joka keskittyy LuxRender ray tracing –moottoriin. Uusi kortti tarjoaa melkein tuplasti paremman tuloksen kuin Nvidian GTX 690 –tuplakortti. Vaikka WinZipin tulos ei selity pelkästään näytönohjaimella, LuxMarkissa tulos on yksinomaan Tahitin ansiota.Näin käy myös MuseMagessa, joka on kuvankäsittelyohjelma varustettuna OpenCL-kiihdytetyillä suodattimilla. Radeon HD 7970 GHz Edition ottaa odotetusti ensimmäisen sijan.

Halusimme myös tehdä muita testejä, kuten Photoshop CS6 sekä Handbraken ja Gimpin beta-versiot, mutta pelitestit ottivat tällä kertaa etusijan. Laajentuva OpenCL-testien lista tekee kuitenkin selväksi sen, että AMD:n puhumassa HSA-arkkitehtuurissa on ehkä sittenkin perää.

Jatkossa tulemmekin sisällyttämään enemmän laskentaan keskittyviä testejä näytönohjainarvosteluissamme. Nvidian vastauksesta riippuen tästä osiosta saattaa tulla AMD:n oma nurkka, Nvidian jättäessä laskennan Quadro- ja Tesla-korteille.

Kun kehittäjät pystyvät paremmin tunnistamaan laskentakuorman tyypin, GPU:n rinnakkaislaskennasta pystytään saamaan entistä enemmän irti. Sandra auttaa demonstroimaan AMD:n GCN-arkkitehtuurin potentiaalin, joka on selvästi suurempi kuin rajoitetun GK104-piirin. Koska GK110-piiriin perustuvaa GeForce-korttia ei odoteta tälle vuodelle, eivät sijoitukset todennäköisesti tule muuttumaan.

kommenttia 2

G0lden_Kebab

"jonka pitäisi ajuripäivitysten siivittämänä jättää GTX 680 nielemään pölyä."

no ei nyt ihan...lähestulkoon rinta rinnan menevät.

ps: symbolinen voitto on kyllä uusi termi minulle

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. kesäkuuta, 2012 @ 17:34

hannibal_pjv

Hyvä, jotta ovat tasoissa! Kilpailu kiristyy ja toivottavasti näkyy saantien parannauttua hinnoissa.

Kommentoi artikkelia