AMD Radeon HD 7970 GHz Edition

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 2 kommenttia

Radeon HD 7970 ottaa symbolisen voitonAMD:n ajuritiimi ansaitsee kiitosta tällä kertaa. Catalyst 12.7 Beta tuo mukanaan selvää parannusta useisiin artikkelissa käytettyihin peleihin, ja GeForce GTX 670 ei olekaan enää yhtä nopea kuin Radeon HD 7970. Kiitos uusien ajureiden, myös Radeon HD 7970 GHz Edition ohittaa GeForce GTX 680:n useimmissa testipeleissä.

Vanha HD 7970 näyttääkin nyt kohtuullisen hyvältä ostokselta reilun 400 euron hinnalla. Mutta entäs uusi GHz Edition?

Sen sijaan, että se yksinkertaisesti korvaisi vanhan HD 7970:n, AMD näkee korkemmalla kellotaajuudella toimivan mallin elävän sen rinnalla. Suositushinta alkaa 500 dollarista, eli GTX 680:n tasolta. Oletettavasti sopimusvalmistajien ylikellotetut versiot tulevat maksamaan yhtä lailla hieman lisää. Saatavuutta voidaan odottaa ensi viikolle, ja kunnolla kortteja alkaa tulla heinäkuussa.

AMD:n referenssimallin jäähdytys on järkyttävän kovaääninen, joten sitä kannattaa välttää kuin ruttoa. Todennäköisesti sopimusvalmistajat ovat kuitenkin valmiita omine jäähdytysratkaisuineen, ja toivon mukaan myös hinnat pysyvät kohtuutasolla.

Ainoa suurempi ongelma on kuitenkin GeForce GTX 670. Nvidian GeForce GTX 680:n ja 7970 GE:n välinen kisa on ehkä tiukka, mutta kumpikaan ei ole tällä hetkellä paras ostos ainakaan 1080p-resoluutiolle. GTX 670 tarjoaa lähestulkoon samaa suorituskykyä jo alle 400 euron hintaan. Tästä syystä emme voi suositella kumpaakaan lippulaivamallia kuin korkeammille resoluutioille, joissa lisäsuorituskyky on välttämätöntä.

7970 GHz Editionilla onkin oma paikkansa 30” näytöllä ja Eyefinity-kokoonpanoissa. Catalyst 12.7:n myötä se on selvästi paras kortti näillä resoluutioilla, ja 3 Gt muistista on vain lisäetua tulevaisuudessa. Kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan, ostaako GHz Edition, vai tyytyäkö vanhempaan malliin, ja kellottaa se samalle tasolle.

kommenttia 2

G0lden_Kebab

"jonka pitäisi ajuripäivitysten siivittämänä jättää GTX 680 nielemään pölyä."

no ei nyt ihan...lähestulkoon rinta rinnan menevät.

ps: symbolinen voitto on kyllä uusi termi minulle

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. kesäkuuta, 2012 @ 17:34

hannibal_pjv

Hyvä, jotta ovat tasoissa! Kilpailu kiristyy ja toivottavasti näkyy saantien parannauttua hinnoissa.

Kommentoi artikkelia