AMD 890GX ulkona: Vertailussa kolme emolevyä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Gigabyte GA-890GPA-UD3H


Gigabyten ensimmäiseltä 890GX-emolevyltä löytyy pari lisäominaisuutta verrattuna tärkeimmän kilpailijan Asuksen malliin. Lisäkorttipaikkoja on täydet seitsemän, automaattinen kytkin, joka jakaa yhden PCIe-liitännän 16 kaistaa kahdelle liittimelle tasan, ja ylimääräisiä SATA-paikkoja.Gigabyten takapaneelin liitännät ovat kuin Asukselta kopioituja, ainoastaan eSATA puuttuu Gigabytestä. Yhtiö tuntuisi ajattelevan niin, että valtaosa eSATAa käyttävistä kytkevät ulkoisen laitteensa mieluummin etu- kuin takapaneelista.Gigabyten automaattisen PCIe-kytkimen ansiosta käyttäjän ei tarvitse sen kummemmin ajatella kaistanleveyksiä. Riittää että hän kytkee näytönohjaimensa emolevyyn ja homma toimii optimaalisilla asetuksilla. Asuksen tapaan Gigabyte tarjoaa etupaneelille kahdeksaa USB 2.0 –porttia. Se ei ilmeisesti vielä riitä, vaan tarjolla on vielä kaksi FireWirea.

Floppy-aseman liitin on asetettu hankalaan paikkaan, mutta Ultra ATA- ja SATA-liittimet ovat sen sijaan mukavan lähellä niin kotelon asemakehikon yläosastoa kuin alaosastoakin.

Gigabyte on jo kauan asettanut etupaneelin audioliittimet mukavaan paikkaan, jonne pääsee käsiksi lyhyilläkin johdoilla. Käyttäjät, joiden etupaneelijohdot ovat tarpeeksi pitkiä, ovat toisaalta kertoneet johtojen piilottamisen olevan tavanomaista hankalempaa.

BIOS

Referenssitaajuus 200–500 MHz (1 MHz)
CPU-kerroin Kyllä
iGFX-taajuus 200–2000 MHz (1 MHz)
DRAM-kerroin REF x4–x8 (x1,33)
PCIe-taajuus 100–150 MHz (1 MHz)
Vcore -0,6–+0,6 V (25 mV)
IMC-jännite -0,6–+0,6 V (25 mV)
890GX:n jännite 0,90–1,60 V (20 mV)
SB850:n jännite Ei muutettavissa
DRAM-jännite 1,28–2,45 V (15 mV)
CAS 3–11 sykliä
tRCD 3–15 sykliä
tRP 3–15 sykliä
tRAS 3–31 sykliä


Ylikellottajat tulevat rakastumaan erilaisten säätöjen runsauteen Gigabyten GA-890GPA-UD3H -emolevyn BIOSissa.Muistiajoituksien säätömahdollisuudet ovat hieman keskimääräistä paremmat. Drive-strength-säätömahdollisuus puuttuu.Kahdeksan BIOS-profiilia voidaan tallentaa turvattuun tallennuspaikkaan.


Huonomuistisia ajatellen BIOS osaa tallentaa edelliset vakaat asetukset automaattisesti.

Varustelu

Petyimme huomatessamme pakkauksesta löytyvän ainoastaan kaksi SATA-kaapelia. Toivottavasti myyntipakkauksissa kaapeleita on reilummin.

Kommentoi artikkelia