AMD 890GX ulkona: Vertailussa kolme emolevyä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Johtaja-ainesta?AMD:n uusi piirisarja lupailee suurta suorituskyvyn kasvua Radeon HD 4290 –grafiikkaytimen ja sisäänrakennetun SATA 6 Gb/s –ohjaimen ansiosta. Asus, Gigabyte ja MSI lähettivät meille uusimmat emolevynsä, joilla yritimme etsiä lupauksille katetta.

AMD:n piirisarjat ovat jo pitkään tarjonneet loistavia ominaisuuksia kohtuullisella rahalla, varsinkin kun vertaillaan AMD:n piirisarjoja Intelin korkean hintaluokan vastineisiin X48:aan ja X58:aan. Myös kesimmäisetä hintaluokasta voi löytyä rahoilleen hyvän vastineen tarjoavia piirisarjoja, esimerkiksi 790FX. Riippuu käyttötarkoituksistasi.

AMD:n koko tuotevalikoiman kaikista kerroksista löytyy PCIe 2.0 –väylä ja tuki useammalle näytönohjaimelle. Integroidut näytönohjaimet tarjoavat varsin tyydyttävän 3D-suorituskyvyn ja usean näytön tuen. Jos vaadit rakentamaltasi tietokoneelta hyvää suorituskykyä hyötyohjelmien ajamiseen, mutta sopuiseen hintaan, tai tarvitset hyvää muokattavuutta, on AMD:n piirisarjat kuin tehtyjä sinulle.Tällä kertaa keskitymme kahteen asiaan: 890GX-northbridgeen ja sen Radeon HD 4290 –näytönohjainpiiriin sekä SB850-southbridgeen. Piirisarjaan on päivitetty tuet DX10.1:lle ja SATA 6Gb/s:lle sekä lisätty kaksi USB 2.0 –porttia ja integroitu gigabitin verkkoliitäntä.

Tutkimme näitä asioita kolmen emolevyn valossa, mitkä olemme saaneet Asukselta, Gigabyteltä ja MSI:ltä. Myöhemmin huomaat emolevyistä löytyvän USB 3.0 –portteja, vaikkei piirisarja niitä natiivisti tuekaan. Portit on lisätty erillisillä ohjainpiireillä.

Kommentoi artikkelia