PCI Express ja Crossfiren hyöty: Onko P55 riittävän hyvä?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

CrossFire skaalauksen arviointi



Vaikka kahden kortin käyttö P55-alustalla yleisesti ottaen paransikin suorituskykyä lähes samoissa määrin kuin X58-alustalla, kolmannen kortin lisääminen tuotti vaihtelevia tuloksia. P55:n kolmannen korttipaikan pieni kaistanleveys itsesiassa huononsi tuloksia joissain testeissä, jääden hitaammaksi kuin kahden kortin kokoonpano ja joissain tapauksissa se jäi jälkeen jopa yhden kortin tuloksista. Muutaman hyvän testituloksen ansiosta keskimääräisen suorituskyvyn taulukko ei varsinaisesti paljasta tätä heikkoutta.



Pelkästään keskiarvoja katsomalla näyttää siltä, että kolmanen kortin lisääminen P55-alustalle parantaa suorituskykyä lähes kahdeksalla prosentilla. Silti se, että kolmas kortti itseasiassa laskee suorituskykyä joidenkin pelien tapauksessa ja ei tarjoa mitään parannusta toisissa, tarkoittaa käytännössä sitä, että emme missään tapauksessa suosittelisi kolmannen kortin käyttöä P55:n kanssa. Sen lisäksi kolmen kortin käyttö X58:lla parantaa suorituskykyä 25% eikä sillä esiinny ongelmia suorituskyvyssä, paitsi yleisesti tunnettu Crysis “2560x1600" multi-GPU bugi, joka todennäköisesti johtuu frame bufferin täyttymisestä.

Yhdellä kortilla suoritettujen testien tuloksista on taas havaittavissa, että tämä nimenomainen X58-malli on hieman hitaampi kuin P55. Tämän väitteen puolesta puhuu myös aiemmat testit, joiden perusteella erot suorituskyvyssä liittyvät tähän nimenomaiseen emolevymalliin. Vaikkakin testeihin valittu emolevy on hieman hitaampi kuin monet muut, sen dual-GPU CrossFire tarjoaa neljä prosenttia paremman suorituskyvyn kuin P55 samoilla asetuksilla.

Kommentoi artikkelia