PCI Express ja Crossfiren hyöty: Onko P55 riittävän hyvä?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

PCIe skaalauksen tulokset: 3DMark ja Crysis



Täysin keinotekoisena testinä 3DMarkin tulokset heijastelevat usein enemmän laskentatehoa kuin muita ominaisuuksia, kuten muistien kaistanleveys ja vasteaika, joilla saattaa usein olla enemmän merkitystä oikeissa peleissä.



x8 ja x16-slottien välillä ei tunnu juurikaan olevan eroa suorituskyvyssä, vaikkakin X58:n PCIe 2.0 x4-slotti selvästi päihittää P55:n 2,5 GT/s version.



Kaikki 3DMarkin näyttämät erot suorituskyvyssä näkyvät myös sen GPU-pistemäärissä.



Crysis on tunnetusti lähes kestämättömän vaikea renderöitävä ja sen pelaajamäärätkin ovat nykyään vähäiset, mutta se täyttää sopivasti raon suositumpien pelien ja täysin keinotekoisten testien välillä. Kuten 3DMarkissa, x16 tilasta x8:n vaihtaminen aiheuttaa ainoastaan pieniä pudotuksia suorituskyvyssä, mutta X58:n 5,0GT/s x4-linkki saa huiman johdon P55:n 2,5GT/s-versioon verrattuna.



Antialiasoinnin (AA) päälle kytkeminen saa slottien kaistanleveyden erot näkymään selvemmin, mutta yhtä huomattavaa on se, että mikään näistä asetuksista ei pyöri sulavasti edes ultranopealla Radeon HD 5870 näytönohjaimella ja 4,0 GHz:n taajudella pyörivällä Core i7 -prosessorilla.

Kommentoi artikkelia