PCI Express ja Crossfiren hyöty: Onko P55 riittävän hyvä?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

CrossFire skaalauksen tulokset: 3DMark ja Crysis



3DMark näyttää hyvin, mitä tapahtuu, kun asentaa suorituskykyisen näytönohjaimen hitaaseen väylään. Kaksi Radeon HD 5870 -korttia päihittävät P55:n kolmen kortin kokoonpanon.




Täysin keinotekoisena testinä 3DMark ei täysin tuo esille, miten huonoja tuloksia saavutetaan lisäämällä kolmas kortti x4-tilassa. Testaukseen käytettiin siis valikoimamme raskainta peliä, Crysista.



Kolmen kortin käyttö on itseasiassa kahta huonompi vaihtoehto P55:n tapauksessa. Huomioitavaa on myös se, että kaksi korttia X58-emolevyllä suoriutuu Crysis-testistä huomattavasti paremmin kuin kaksi korttia P55-emolla. Tämä johtunee CrossFiren rajoituksista x8-korttipaikoilla, vaikkakin epäilemme, että tilanne tulee vastaan ainoastaan erittäin paljon kaistaa vaativilla ohjelmilla.



X58 jatkaa johdossa very high -asetuksilla ja 4xAA päällä, ainakin siihen asti kunnes saavutetaan 2560x1600 tarkkuus. Olemme havainneet tämän viimeisen testin kanssa ilmenevät ongelmat aiemminkin useampaa korttia käytettäessä ja olemmekin itseasiassa lähes valmiita luopumaan näillä asetuksilla testauksesta.

Kommentoi artikkelia