Langattomat verkot: yhdeksän 802.11n reititintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Ruckus Wireless 7811




Viime kesänä, viime kesänä teimme pitkän katsauksen keilanmuodostusteknologiaan jota Ruckus Wireless hyödyntää Wi-Fi-tuotteissaan. Siitä lähtien olemme olleet kiinnostuneet näkemään kuinka kuluttajaversio tästä teknologiasta toimisi kilpailulla markkinalla. Skeptikko meissä mietti "Jos Ruckus keilanmuodostus on aina yhtä loistavaa kuin mitä näimme ensi kädeltä, miksi se ei ole pyyhkinyt muita kilpailijoita pois markkinoilta?". Ehkäpä tällä kertaa löydämme siihen vastauksen.
7811 (151,81$ www.geminicomputersinc.com) on ainoa tuote tässä artikkelissa joka ei ole reititin. Se on liityntäpiste. QoS ja tallennusominaisuuksista ei siis ole kerrottavaa tässä tapauksessa. Ainoa syy miksi lisäsimme sen on tutkia mahdollista korkeamman suorituskyvyn vaihtoehtoa normaalille 802.11n reitittimille.



Ollaksemme reiluja meidän täytyy antaa varoitus, ja määritellä mitä Ruckus pitää laadukkaana. Toistaaksemme Ruckusin fraasia, yritys on huomattavasti kiinnostuneempi suorituspohjan nostamisesta kuin suorituskaton. Ruckus haluaa mahdollistaa korkealaatuisen videon langattoman suoratoiston, mikä on pahamaineisen hankalaa QoS-mielessä. 20:stä 40:n Mb/s joka on tarvittava HD-toistolle ei ole vaikeaa edes 2,4 GHz taajuudella, mutta sen pitäminen jatkuvasti on. nopean, kestävän suoritustehon ylläpito on yhtä helppoa kuin verojen laskeminen huoneessa nälkäisiä taaperoita.

Keilanmuodostus pitäisi auttaa estämään taustalla olevaa kaaosta ja tarjoamaan tiheämmän ja korostuneemman suoritustehon sekä paremman kuuluvuuden esteiden läpi. Ruckus valitsi 5,0 GHz taajuuden minimoidakseen häiriöitä vielä enemmän. Yleensä 5,0 GHz ei yllä yhtä kauas kuin 2,4 GHz, mutta keilanmuodostus auttaa tässä sen verran, että Ruckus ilmaiseen 7811n tarjoavan kuuluvuutta 370 neliömetrin kotiin.



Huomaa että käytimme Ruckusin 7111 asiakassiltaa. Tämä ei ole normaali USB-dongeli. 7111 näyttää samankaltaiselta kuin 7811 AP, AC adapterilla ja 10/100 Ethernet-portilla. Sillan kokoluokka ei ehkä ole käytännöllinen joissain tapauksissa, erityisesti kannettavalla, mutta kannattaa muistaa, että se on suunniteltu kotiteatteria varten. Samaan aikaan rajoitus 5,0 GHz kaistalle saattaa aiheuttaa yhteensopivuusongelmia joidenkin clienttien kanssa.

Kommentoi artikkelia