Langattomat verkot: yhdeksän 802.11n reititintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Netgear WRN2000v2 Ja WNDR3700




Usealla eri tavalla Netgear on mielestämme Linksysin kaltainen: hyvälaatuisia verkkolaitteita joilla on tapana olla askeleen tai kaksi jäljessä kehityksen kärjestä. Muutama tuote on pettänyt, mutta enemmistö on ollut luotettavaa ja vähintäänkin riittävää. Firma tekee hyvää työtä valtavirran verkkotarpeiden täyttämisessä, kuten myös siirtäessä valtavirtaa uudempiin suuntiin.



WRM2000v2 (130€) jää edelliseen kategoriaan. Tämä on simppeli ja yksinkertainen 11n reititin. Neljä 10/100 LAN-porttia, ilman USB:tä. Kaksi tärkeintä ominaisuutta Netgearissa näyttäisi olevan WPS-nappi ("Push'N'Connect") ja sen vihreät ominaisuudet. Käytännössä vihreys tarkoittaa pakkausta joka on tehty 80% kierrätetystä materiaaleista sekä reitittimen "helposta on/off -kytkimestä". OK, pidämme Netgearista, mutta markkinointitiimin älynväläys virtakytkimen "vihreydestä" on hieman kyseenalaista. Tämä ei lupaa hyvää testejä odotellen.

Meillä oli suuria odotuksia WNDR3700 (130€), jonka ainakin paperilla pitäisi antaa Linksysin kaksikaistaiselle voimanpesälle hanttiin. Tämä reititin on myös "vihreä", mutta arvostamme D-Linkin kykyä tunnistaa Ethernet-johdon pituus ja muuntaa signaalin tehoa asianmukaisesti enemmän kuin Netgearin mainostusta langattoman signaalin tehonsäädöstä virransäästöominaisuutena. Onhan se virtaa säästävä, mutta tätä pientä optiota on mainostettu vuosia turvallisuusominaisuutena kauan ennen kuin ekologisuus tuli takaisin muotiin.



Semantiikka sikseen. WNDR3700 on yhtäaikainen kaksikaistainen reititin kahdeksalla antennilla ja 32-bittisellä 680 MHz prosessorilla joka mahdollistaa kasoittain samanaikaisia sessioita. Voit saada neljä SSID:tä, hallita reititintä netin kautta, streamata mediaa ReadyDLNA-laitteille ja pitää silmällä WAN-liikenteen määrää. QoS-työkalut sisältävät muutaman alasvedettävän menun yleisillä toiminnoilla QoS-sääntöjen asettamiseen. Voit myös käskeä QoS-priorisoinnin yksittäiselle LAN-portille tai MAC-osoitteelle, mikä on näppärä extra. Ja tietysti siitä löytyy myös USB-portti ulkoiselle kiintolevylle jakamista varten ja lisäksi Netgear tarjoaa myös ReadyShare-appletin paikallisaseman mappaukseen.

Kommentoi artikkelia