Langattomat verkot: yhdeksän 802.11n reititintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Loppuyhteenveto




Tehdäksemme tarkoituksemme selväksi jatkuvan suoritustehon osalta, käytimme pikku työkalua nimeltä Bandwidth Monitor ottaaksemme parin sekunnin ajalta mittausdataa tiedostonsiirtotesteistämme. Punaiset viivat ovat reitittimeltä päin, ja vihreät reitittimeen.




On melko selvää minkälaista suoritustehoa kaipaat. Belkin N1 Vision näyttää korkean huippulukeman joka on lähellä Netgearin WNDR3700, häviten vain 10-12 prosenttia. Mutta siinä missä Netgear näyttää sulavalta ja kiinteältä (yhtä lyhyttä tiputusta lukuunottamtta) Belkinin signaali näyttää hirveältä. Emme luottaisi signaaliin VoIP-käytössä ja vielä vähemmän videon kanssa. TP-Link signaali on vielä huonompi kuin Belkinin. Oikeastaan lisäsimme nämä TP-Linkin ja Linksysin graafit näyttämään erot parhaan ja huonoimman välillä.

Sanomattakin selvää on, että Linksys WRT610N astuu esiin selvänäs voittajana tässä artikkelissa, ja ei ole mitään syytä olettaa etteikö E3000-kopio olisi samanlainen. Tästä johtuen WRT610N voittaa harvinaisen ja halutun Suositeltu Ostos -palkinnon. Toiselle tilalle valkkaisimme Ruckus 7811 pelkästään suorituskyvyn takia, mutta emme voi unohtaa että Ruckusilla on nyt merkittävä ongelma. Yritys on sijoittanut liityntäpisteen ja klientin ratkaisuksi vaativille videokäyttäjille. Linksys tarjoaa samaa tai parempaa suorituskykyä ilman keilanmuodostusta, ja Linksys sisällyttää tämän reitittimessä jossa on paljon muutakin toiminnallisuutta. Ruckus on edelleen vain liityntäpiste.



Voisiko Netgear kilpailla Linksysiä vastaan? Erilaisella asiakas-adapterilla mahdollisesti. Osa datasta osoittaa siihen suuntaan. Keskitason kompromissinä ZyXELissä on paljon potentiaalia, vaikka yritys todella tarvitsee uuden mallin joka on keskittynyt enemmän kuluttajaan samalla suorituskyvyllä ja hinnalla.

Hinnasta puhuttaessa D-Link tarvitsee rankkaa itsetutkiskelua. Kiintolevyn lisäys voi olla näppärää, mutta näkisimme mieluummin käytännöllisyyttä ja skaalautuvuutta USB 3.0 tai eSATA-porttien muodossa. Emme ole vakuuttuneita LCD-näytöstä kuin kalliina ja turhana silmäkarkkina. Tiedämme D-Linkin pystyvän parempaan. Samat sanat TRENDnetille, mikä ei kärsi D-Linkin hinta/suorituskyky -ongelmasta TEW-671BRn tapauksessa, mutta reititin selvästi tarvitsi mahdollisesti kolmannen antennin antamaan sille potkua. Ja vaikka TRENDnetin matkareititin pystyy vain verkkaiseen toimintaan, pidämme siitä silti sen mobiiliuden takia.

Viimein, jos olet rahapulassa, ASUS RT-N13U saapuu pelastajana ja tarjoaa yllätyksen kentältä joka enimmäkseen masensi edullisemmassa päässä.

Kommentoi artikkelia