Testissä Roccat Vulcan 120 AIMO

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Kytkimet ja toiminnallisuus


Oikean yläkulman nuppi on hyvä. Se on luontaiselta tuntuva tapa säätää ääntä. Sen sijaan valoefektien säätöön en oikein saanut sitä toimimaan. Tuntui ettei se monesti tehnyt mitään.

Kytkimet ovat, kuten sanottua, Roccatin omaa uutta Titan-mallia. Niiden pitäisi olla nopeat ja napakat. Nopeudesta on näppituntumalla (heh) vaikea sanoa, puhutaan niin pienistä eroista, mutta eivätköhän pr-materiaalissa jaetut graafit pidä siltä osin paikkansa, että kytkimen kulkemaa matkaa on lyhennetty 10 % “perinteisiin mekaanisiin kytkimiin” verrattuna, ja näihin nähden ne ovat erinäisistä rauta- ja softasyistä 20 % nopeammat. Eli tietokone saa näppäimestä käskyn hiukan nopeammin kuin jossain toisessa näppäimistössä. Puhutaan millisekuntiluokan aikaeroista. Tämä nyt tuskin on valtaosalle käyttäjistä kovinkaan merkityksellistä, vaikka ainahan mieluummin ottaa nopeammin toimivat kytkimet. Sen sijaan tuntuma on merkityksellinen, ja sitä pidän erinomaisena.


Näppäimet ovat melutasoltaan keskiluokkaa, ehkä jopa hieman hiljaisemmassa päässä, ja vaativat kohtuullisen paljon voimaa. Ainakin itseä, sekä paljon pelaavaa että paljon kirjoittavaa, tuntuma miellyttää suuresti. Kytkimet tuntuvat moniin muihin näppäimistöihin verrattuna tahmeahkoilta. Sen hyvyys lienee makuasia. Kaikista keveimpiä kytkimiä etsivien kannattaa suunnata katseensa muualle, mutta suosittelen kyllä lähestymään Vulcania avoimin mielin, sillä Titan-kytkimiin on helppo ihastua.


Hieman ärsyttävästi Roccat ei ole onnistunut korjaamaan jo aiempia näppäimistöjä vaivannut valovikaa, jossa näppäimestä valaistuu vain yläpuoli, ja alareunassa olevat merkinnät jäävät tummiksi. Jotkin kytkimet jättävät tilaa nappulan keskelle, johon valon voi sitten sijoittaa. Nyt käytännössä kaikki erikoismerkit jäävät valaistuksen ulkopuolelle, mikä on tavallaan tosi pieni ongelma, mutta toisaalta perustavanlaatuinen ja harmittava kompromissi.

kommenttia 2

Moro1

Rohkea päätös tehdä arvostelu näppäimistöstä eikä laittaa mukaan yhtään kuvaa josta tuotteen näkisi kokonaisena.

Jaa mutta onhan tuossa ruudunkaappaus valmistajan softasta jossa se on. Never mind.

Valje

Originally posted by Moro1:
Rohkea päätös tehdä arvostelu näppäimistöstä eikä laittaa mukaan yhtään kuvaa josta tuotteen näkisi kokonaisena.
Kritiikki on aiheellinen, pahoittelut tästä. Lisäsin Ulkonäkö-sivulle kokonaisen tuotekuvan.

Kommentoi artikkelia