Testissä LG G Pad 7.0 – Mukiinmenevä edullisen hintaluokan Android-tabletti

Artikkelin kirjoittaja: Juha TuppiHardware.fi sai testattavakseen LG:n G Pad 7.0 -tabletin Wi-Fi-version. Seitsemän tuuman Android-tabletti on hinnoiteltu edullisesti 150-160 euron tienoille, mutta mitä laite tarjoaa vastineeksi hinnalleen ja mistä ominaisuuksista on jouduttu luopumaan? Otimme asiasta selvää.

Mitat: 189,3 x 113,8 x 10,1 mm
Paino: 293 g
Näyttö: 7" WXGA 1280 x 800 (n. 216 PPI), IPS LCD
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 400 neliytiminen 1,2 GHz Cortex-A7; Adreno 305
RAM: 1 Gt
Tallennustila: 8 Gt (laajennettavissa 32 Gt microSD-muistikortilla)
Kamerat: Pääkamera 3,15 MP; etukamera 1,3 MP
Akku: 4000 mAh
Yhteydet: Wi-Fi 802.11a/b/g/n, DLNA, Bluetooth 4.0

Ulkoasu

LG G Pad 7.0 on seitsemän tuuman pikkutabletti, joka vaikuttaa ottaneen mallia ulkonäköasioissa Nokia Lumia 625:ltä. Mustan mattapintaisen muovikuoren käsituntuma on miellyttävä ja laite pysyy myös hyppysissä ongelmitta. G Pad 7.0 ei ole sieltä ohuimmasta päästä tablettien nykymarkkinoilla, mutta käsissä tabletti tuntuu mukavan jämäkältä, eikä pienen kokonsa ansiosta ole liian painava. Yleisesti ottaen ulkoasu on siisti ja konstailematon, minkä lisäksi jämäkkä tuntuma antaa vaikutelman kestävästä jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetusta laitteesta.Kuin kaksi marjaa: alla LG G Pad 7.0 ja päällä 4,7 tuuman Nokia Lumia 625.


Tabletin näytön yläpuolelle on sijoitettu LG-logo sekä etukameran linssi. Oikealta sivulta löytyvät virtapainike sekä sen alapuolelta äänenvoimakkuuden säädin. Laitteen ylälaidassa ovat suojakannen alle piilotettu microSD-korttipaikka sekä infrapunasensori, audioliitin ja mikrofonin aukko, alareunasta löytyy puolestaan micro-USB-portti. Laitteen selkämystä koristavat pääkameran linssi, LG:n logo sekä kaiuttimen ritilät: käyttäjän ei pidä yllättyä, jos ääni tuntuu kuuluvan ainoastaan toisesta ritilästä – toinen kaiutinritilä on nimittäin lisätty lähinnä esteettisen symmetrian vuoksi. Vasen sivu on jätetty tyhjäksi liittimistä ja painikkeista.
Kommentoi artikkelia