Testissä ergonomiset työvälineet toimistoon

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Yhteenveto


Testissä oli mukana tällä kertaa vain kaksi laiteparia, joten mikään kovin kattava kuva markkinoiden tarjonnasta artikkeli ei ole. Testi on kuitenkin hyvä muistutus siitä, että vaihtoehtoja on, ja ne ovat mahdollisesti hyvinkin erilaisia ja voivat sopia erilaisille ihmisille.

Tällä kertaa laatuvaikutelmassa voiton vei selvästi Logitech MK850 (~130 euroa), mutta kyseessä onkin lähes kaksi kertaa niin kallis tuote, kuin Microsoftin Comfort 5050 (~70 euroa). Molemmat näppäimistöt olivat mukavia käyttää. Logitechin näppäimistössä oli hyvin outo kirjoitustuntuma etenkin testin alussa, mutta näppäimet löystyivät hieman hyvin nopeasti, jolloin tuntuma parani. Microsoftin näppäimistö on Windows-käyttäjille monipuolinen lisäpainikkeidensa vuoksi. Logitechin hiiri puolestaan vaikutti selvästi viimeistellymmältä tuotteelta kuin Microsoftin, kuten toki hintaluokankin perusteella voi odottaa.

Eri tavoin muotoillut näppäimistöt lähestyvät ergonomiaa eri tavalla, mutta loppujen lopuksi itse kirjoittaminen ei niiden myötä muuttunut mihinkään. Ainakin paljon kirjoittava tottui kumpaankin nopeasti. On vaikea sanoa, vaikuttaako muotoilu esimerkiksi käsien väsymiseen pitkällä tähtäimellä.

Omien sormien alla Logitechin muotoilu tuntui paremmalta, etenkin hiiren osalta. Mikäli kaipaa useamman laitteen ohjausmahdollisuutta, niin silloin näistä kahdesta valinta on selvä. Mikäli on Windowsin tehokäyttäjä ja haluaa saada näppäimistöön mahdollisimman paljon toiminnallisuuksia, niin silloin myös Microsoftin Comfort-paketti on hyvä valinta. Jos hinta ei ole este, niin Microsoftilla on tarjolla myös uudempia laitteita, joita ei valitettavasti tällä kertaa saatu testiin, mutta joita kannattanee myös tutkia hankintoja tehdessään

Kommentoi artikkelia