Pikatestissä kosketusalustat ja Windows 8 -eleet

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Wacom Bamboo FunJotkin T650:n ilmiselvistä heikkouksista ovat juuri Wacomin kolmannen sukupolven Bamboo Fun Pen & Touchin (malli CTH-670) vahvuuksia. Näitä ovat monitoimiset painikkeet (Logitech luottaa selkeyteen eikä laitteessa ole painikkeita lainkaan, vaikkakin alusta naksahtaa kyllä klikkauksen merkiksi), sekä koko. Bamboo Fun on pinta-alaltaan liki neljä kertaa suurempi ja lisäksi siinä on neljä tyylikästä painiketta, joiden toimintoja voi muuttaa haluamikseen. Kirsikkanan kakussa on vielä mahdollisuus käyttää Wacomin erittäin laadukasta stylusta, joka toimitetaan laitteen mukana.

Bamboo on tyylikkään näköinen piirtoalusta, jossa pinta-alaa on trackpadiksi aika paljon. Tietysti laitteen alkuperäinen käyttötarkoitus ei ole kosketushiiren korvaaminen, joten pakettiin kuuluu paljon toiminnallisuutta. Painikkeet voi esimerkiksi panna avaamaan ohjelmia tai toimimaan klikkauksina. Yksi painikkeista kääntää oletuksena kosketuksen pois päältä, mistä voi olla hyötyä kynää käyttäessä.

T650:n tapaan uusi Bamboo Fun toimii myös langattomasti. Vastaanotin on piilotettu laitteen kylkeen luukun sisään, jossa se kulkee näppärästi tarvittaessa mukana. Kokoluokaltaan pieni USB-palikka on hyvin samaa luokkaa kuin Logitechin vastaava, muutaman millin suurempi.Varsinaisen kosketusalueen reunoilla on niin sanottua tyhjää tilaa, joten reunapyyhkäisyeleiden laukaisemiseen ei tarvitse viedä sormiaan laitteen ulkopuolelle lainkaan. Reunat tulevat myös käytännöllisiksi kynän kanssa.

Aivan kuten T650:ssä, myös Bamboo Funissa on mukana irrotettava USB-kaapeli, jolla laitteen voi ladata. Lisäksi sen käyttäminen onnistuu kaapelin avulla myös ilman langatonta vastaanotinta, toisin kuin kilpailevan laitteen.

Wacomin asetusohjelma on monipuolinen ja säätöjä on reilusti. Esimerkiksi laitteen kätisyyttä tai kynän toiminnallisuutta ja herkkyyttä voi säätää helposti. Myös yksittäisiä eleitä saa ruksitettua yksinkertaisesti päälle tai pois. Windows 8:n yhden sormen eleiden toimimaan saaminen vaatii uusimpien ajureiden päivittämisen Wacomin sivuilta.

Kommentoi artikkelia