Pikatestissä kosketusalustat ja Windows 8 -eleet

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Windows 8 sisältää paljon sellaista toiminnallisuutta, josta pääsee ottamaan kaiken irti vain kosketusnäytöllisellä laitteella. Uusissa ultrabookeissa ja muissakin kannettavissa alkaa olla niitä likimain jokaisessa, mutta entäs kun ei ole.Itselläni tilanne on se, että läppäri on jo pari vuotta vanha, mutta uusimiselle ei ole vielä syytä. Kosketusnäyttöä ei todella ole. Päivitin kuitenkin kokeilumielessä uuteen Windowsiin ja pian sain huomata kaipaavani kosketusnäyttöä – yhden sormen eleet voi kyllä korvata viemällä hiiren nurkkaan, mutta jollain tapaa se ei kuitenkaan tuntunut niin fiksulta kuin sen olisi suonut tuntuvan.

Niinpä tulin ajatelleeksi trackpad-kosketusalustoja. Osa niistä tukee Windowsin uusia eleitä. Voisiko sellainen lisälaitteena auttaa akuuttiin kosketusnäyttöpulaan? Ei muuta kuin testaamaan!

Testattavina olivat Logitechin T650 Wireless Rechargeable Touchpad sekä Wacomin Bamboo Fun Pen & Touch. Bonuskokeiluna toimituksessa oli Applen Magic TrackPad, mutta sitä emme saaneet Windows-koneellamme toimimaan oikein (niin kuin sen ei luvatakaan toimivan).

Kommentoi artikkelia