Parhaat pelinäytönohjaimet – Joulukuu 2014

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Hintaluokka: 400€+Jos budjetti venyy vieläkin korkeammalle, jää vaihtoehdoksi vain yksi yhden piirin kortti, ja sen jälkeen erinäiset CrossFire/SLI-yhdistelmät. Useamman kortin toimivuus on aina riippuvainen ajurituesta sekä pelien omasta tuesta, mikä tarkoittaa sitä, että usein pelit eivät tue useampaa näytönohjainta julkaisuaikaan, tai koskaan. Näin ollen suosituksena on se, ettei useampaa korttia kannata hankkia ennen kuin käytössä on jo valmiiksi nopein yhden piirin kortti.Nvidia GeForce GTX 980 4GB
Hinta: ~550€


Nvidian lippulaivamallina toimii toistaiseksi GTX 980. Sen suorituskykyetu verrattuna GTX 970 -malliin on mainittava, mutta samalla sen hinta nousee valitettavasti niin korkealle, ettei sitä voi varauksetta suositella tällä hetkellä. Nopeinta yhden piirin korttia etsivälle GTX 980 ei kuitenkaan ole välttämättä huono ostos, jos vertaa siihen miten vielä jokin aika sitten nopeimmasta yhden piirin kortista sai maksaa tuhat euroa.


AMD Radeon R9 295X2 2x4GB
Hinta: ???


4K-pelaaminen korkeilla asetuksilla vaatii jo niin paljon suorituskykyä, ettei siihen tahdo riittää edes nopein yhden piirin kortti. Tähän ongelmaan vastaa Radeon R9 295X2, joka sulloo kaksi tehosyöppöä Hawaii-piiriä yhden vesijäähdyttimen alle. Tuloksena on kallis ja paljon tilaa vievä kortti, mutta vastineeksi se tarjoaa erinomaista suorituskykyä. Näin siis niin kauan kuin CrossFire-tuki sattuu olemaan kunnossa. Valitettavasti tämä ei aina pidä paikkaansa vasta julkaistuissa peleissä, ja jotkin pelit eivät koskaan ymmärrä useamman piirin päälle. R9 295X2:n hinta on vaihdellut viime aikoina radikaalisti, ja sitä löytyy kirjoitushetkellä parhaimmillaan 650€ tuntumaan erikoistarjouksista, mutta näiden kestosta ei ole takeita.

kommentti 1

RekookeR

Nvidia GeForce GTX 970 on varmasti hyvä valinta. Uusittu piirisarja pitää virrankulutuksen jopa paremmalla tasolla kuin jokusen vuoden takaisissa ohjaimissa, eikä siten vaadi virtalähteenpäivitystä. Toisaalta, tuoko tuo mitään uutta, eipä taida, koska kilpailutilanne on mitä on.
Itse jään katsomaan mitä lupauksia kesä tuo tullessaan.

-Reko

Kommentoi artikkelia