Parhaat pelinäytönohjaimet – Joulukuu 2014

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Hintaluokka: 300-400€Tämän hetken vaativimmat pelit tarvitsevat merkittävästi suorituskykyä jo 1080p-resoluutiolla, ja tämän hintaluokan näytönohjaimet vastaavat tarpeeseen parhaiten ennen kuin hintalaput karkaavat käsistä. Uusia pelejä varten korttia ostaessa kannattaakin pitää myös mielessä kenen korteilla pelit toimivat parhaiten. Tätä nykyä yhä useammat pelit on sponsoroitu joko AMD:n tai Nvidian toimesta, ja niistä saattaa löytyä erikoisasetuksia, jotka toimivat vain kyseisen valmistajan korteilla.


AMD Radeon R9 290X 4GB
Hinta: ~320€


AMD:n toistaiseksi tehokkain yhden piirin näytönohjain on R9 290X. Se on kuitenkin suorituskyvyltään suurin piirtein samaa luokkaa Nvidian uuden GeForce GTX 970 -näytönohjaimen kanssa, joten AMD on pakotettu kilpailemaan hinnalla ja pelikupongeilla. R9 290X irtoaakin tällä hetkellä reiluun 300 euroon, ja esimerkiksi Asus R9 290X Matrix vaikuttaisi olevan varsin houkutteleva vaihtoehto tähän hintaan. 4K-resoluutiolla ja tietyissä peleissä AMD:n kortti pystyy pistämään vastaan jopa GTX 980:lle, joten sitä ei kannata jättää täysin pois laskuista. Valintaa tehtäessä kannattaakin miettiä omaa pelivalikoimaa, ja miten eri valmistajan kortit suoriutuvat niistä. Esimerkiksi Ubisoftin uudet pelit ovat tällä hetkellä melko pahamaineisia suorituskyvyn osalta AMD:n korteilla.


Nvidia GeForce GTX 970 4GB
Hinta: ~350€


Näytönohjainmarkkinoiden kuumin nimi on tällä hetkellä GTX 970, joka mahtuu alle 400 euron hinnalla vielä useamman pelaajan budjettiin. Tarjolla on useampaa erilaista mallia ja hintahaitari on melko laaja. Kaikkein halvimpia malleja kannattaa kuitenkin välttää, sillä niissä on käytössä GTX 670 -malleista tuttu varsin heikko radiaalijäähdytin minimaalisella jäähdytyssiilillä varustettuna. Valitettavaa on lähinnä se, että parhaimmilla jäähdyttimillä varustetut GTX 970 -näytönohjaimet hipovat jo 400 euron rajaa.

kommentti 1

RekookeR

Nvidia GeForce GTX 970 on varmasti hyvä valinta. Uusittu piirisarja pitää virrankulutuksen jopa paremmalla tasolla kuin jokusen vuoden takaisissa ohjaimissa, eikä siten vaadi virtalähteenpäivitystä. Toisaalta, tuoko tuo mitään uutta, eipä taida, koska kilpailutilanne on mitä on.
Itse jään katsomaan mitä lupauksia kesä tuo tullessaan.

-Reko

Kommentoi artikkelia