Parhaat pelinäytönohjaimet – Joulukuu 2014

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Hintaluokka: 100-200€Jos PC:llä on tarkoitus pelata uudempiakin pelejä, on näytönohjain ehdottomasti se osa, johon kannattaa panostaa. Tällä hetkellä se tarkoittaa vähintään sadan euron panostusta, mutta mielellään tämä kannattaa tuplata, sillä suorituskyky nousee budjettia nostettaessa merkittävästi. Vaihtoehtoisesti tiukemmalla budjetilla kannattaa myös tarkastaa käytettyjen korttien markkinat, sillä liikenteessä on paljon vanhemman sukupolven tehokortteja, jotka voivat tarjota uutta korttia selvästi paremman hinta/suorituskyky-suhteen. Varsinkin Radeon 7900-sarjan ja R9 280 -sarjan kortteja voi löytyä tällä hetkellä kohtuuhintaan, mutta jotkin näistä saattavat olla loppuun ajettuja bitcoin-mainauskortteja.


AMD Radeon R7 260X 2GB
Hinta: ~130€


Radeon R7 260X edustaa AMD:n malliston edullisempaa päätä pelikorttien osalta. Se hyödyntää GCN 1.1 -arkkitehtuuria, joten mukana on tuettuna TrueAudio sekä FreeSync, jotka puuttuvat astetta kalliimmista Tahiti-piiriä käyttävistä R9 280 ja 280X -näytönohjaimista. Pelisuorituskyvyltään R7 260X ei erityisemmin loista, mutta se on kuitenkin riittävä kevyeen 1080p-pelailuun matalammilla kuvanlaatuasetuksilla.Nvidia GeForce GTX 750 Ti 2GB
Hinta: ~150€


Nvidian uuteen Maxwell-arkkitehtuuriin perustuva GTX 750 Ti on tällä hetkellä allekirjoittaneen suositus pelikoneeseen, jos budjetti ei millään veny lähemmäksi kahta sataa euroa. GTX 750 Ti on hieman R7 260X -näytönohjainta nopeampi, mutta sen etuna on myös paremmat tehonkulutuslukemat, eikä se vaadi erillistä lisävirtaliitiintä, ellei sopimusvalmistaja ole sitä korttiin erikseen lisännyt. Näin ollen se on myös oiva valinta HTPC-kokoonpanoon.


AMD Radeon R9 270X 2GB
Hinta: ~170€


Siinä missä R7 260X ja GTX 750 Ti ovat suorituskyvyltään kyseenalaisia valintoja pelikoneeseen, R9 270X tarjoaa jo varsin mainiota suorituskykyä 1080p-resoluutiolla. Se on kuitenkin hinnaltaan verrattain lähellä tarjouksesta löytyviä R9 280 -malleja, joissa on enemmän muistia. Lisäksi siitä puuttuu R7 260X:n tuki TrueAudiolle ja se tukee tulevia FreeSync-näyttöjä vain videotoiston ja virransäästöominaisuuksien osalta. Tähän hintaluokkaan kannattaakin myös verrata myös käytettyjä kortteja. Käytettyjen korttien osalta tarjolla on myös 7900-sarjan kortteja, jotka ovat käytännössä R9 280 -sarjaa vastaavia.

kommentti 1

RekookeR

Nvidia GeForce GTX 970 on varmasti hyvä valinta. Uusittu piirisarja pitää virrankulutuksen jopa paremmalla tasolla kuin jokusen vuoden takaisissa ohjaimissa, eikä siten vaadi virtalähteenpäivitystä. Toisaalta, tuoko tuo mitään uutta, eipä taida, koska kilpailutilanne on mitä on.
Itse jään katsomaan mitä lupauksia kesä tuo tullessaan.

-Reko

Kommentoi artikkelia