Parhaat pelinäytönohjaimet – Heinäkuu 2015

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 2 kommenttia

Hintaluokka: 400€+Tällä hetkellä yli neljän sadan euron hintaluokkaan mahtuu pari mallia, joita voi suositella 4K-käyttöön tai mahdollisesti 144 Hz 1440p G-Sync/FreeSync-näytöille. Myynnistä löytyy useampia kalliita malleja, mutta erityisesti Titan X sekä R9 295X2 jäävät molemmat suositusten ulkopuolelle.

Tähän hintaluokkaan on tulossa pian myös leikattu R9 Fury -malli, jonka julkaisua kannattaa myös pitää silmällä. Se asettunee hieman hitaammaksi kuin Fury X, ollen samalla 100 dollaria edullisempi.


Nvidia GeForce GTX 980 Ti 6 GB
Hinta: ~750€


Nvidia kesäkuun alussa julkaisema GTX 980 Ti edustaa tällä hetkellä parasta arvoa korkeinta suoristuskykyä etsivälle. Se on Nvidian mallistosta järkevin ostos 4K-näytön pariksi, HDMI 2.0 -liitännän kautta myös 4K-televisiot toimivat pelinäyttönä 60 Hz virksitystaajuudella. Suomessa korttien hinnat ovat jo sen verran korkeat, että kannattaa katsastaa josko kortin saisi merkittävästi edullisemmin tilattuna esimerkiksi Saksasta. Nvidian referennsijäähdytin on tämän kortin osalta jo äärirajoillaan, joten katse kannattaa kääntää sopimusvalmistajien omiin versioihin.


AMD R9 Fury X 4 GB
Hinta: ~750€


AMD:n vastineena GTX 980 Ti:lle toimii Fury X. Kortti käyttää suljettua nestejäähdytintä, joka asennetaa koteloon 120 mm tuuletinpaikalle. Jäähdyttimen ansiosta itse kortti on pieni ja toimii hiljaisena. Uutta HBM-muistia käyttävä kortti on 4K-resoluutiolla kilpailukykyinen GTX 980 Ti:n kanssa, mutta alemmilla resoluutoilla ei ansaitse samaa suosistusta. Sen käyttämä HDMI-liitin on myös vain 1.4a-versiota, mikä rajoittaa virkistystaajuuden 30 Hz tasolle 4K-resoluutiolla. AMD:n mukaan myöhemmin tänä vuonna on tulossa DP 1.2 - HDMI 2.0 adaptereita, mutta näistä ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa, joten 4K-televisiolla pelailua varten Nvidia on tällä hetkellä parempi vaihtoehto.

kommenttia 2

Lumikki

GTX 960 puuttuu nopeushierarkiasta vaikka se oli jopa hintaluokka suosituksissa.

Eriol

GTX 960 lisätty taulukkoon, kiitokset huomautuksesta!

Kommentoi artikkelia