Parhaat pelinäytönohjaimet – Heinäkuu 2015

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 2 kommenttia

Hintaluokka: 300-400€Tämän hetken vaativimmat pelit tarvitsevat merkittävästi suorituskykyä korkeammilla resoluutiolla, ja tämän hintaluokan näytönohjaimet vastaavat tarpeeseen parhaiten ennen kuin hintalaput karkaavat käsistä. Uusia pelejä varten korttia ostaessa kannattaakin pitää myös mielessä kenen korteilla pelit toimivat parhaiten. Tätä nykyä yhä useammat pelit on sponsoroitu joko AMD:n tai Nvidian toimesta, ja niistä saattaa löytyä erikoisasetuksia, jotka toimivat vain kyseisen valmistajan korteilla.


AMD Radeon R9 290X 4GB
Hinta: ~320€


R9 290X on vielä saatavilla toistaiseksi, ja se edustaa edelleen parasta arvoa AMD:n vanhemman sukupolven korttien osalta. Suorituskyvyltään se on GTX 970 ja GTX 980:n välimaastossa, ja erityisesti 4K-resoluutiolla se on varteenotettava valinta tässä hintaluokassa. R9 390X on käytännössä sama kortti 8 Gt muistilla varustettuna, eikä nykyiset lähes 500€ hinnat todellakaan edusta järkevää kehitystä.


Nvidia GeForce GTX 970 4GB
Hinta: ~350€


Näytönohjainmarkkinoiden selvä voittaja on tällä hetkellä GTX 970, joka mahtuu alle 400 euron hinnalla vielä kohtuullisen monen pelaajan budjettiin. Tarjolla on useampaa erilaista mallia ja hintahaitari on melko laaja. Kaikkein halvimpia malleja kannattaa kuitenkin välttää, sillä niissä on käytössä GTX 670 -malleista tuttu varsin heikko radiaalijäähdytin minimaalisella jäähdytyssiilillä varustettuna. Valitettavaa on lähinnä se, että parhaimmilla jäähdyttimillä varustetut GTX 970 -näytönohjaimet hipovat jo 400 euron rajaa.

kommenttia 2

Lumikki

GTX 960 puuttuu nopeushierarkiasta vaikka se oli jopa hintaluokka suosituksissa.

Eriol

GTX 960 lisätty taulukkoon, kiitokset huomautuksesta!

Kommentoi artikkelia