Opas: ilmajäähdytetyn PC:n rakentaminen ja osien valinta, osa 2

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

VGA-jäähdyttimet



Saksalaisella sisarsivustollamme testattiin äskettäin Afoxin mataprofiilista Radeon HD 6850 -ohjainta. Tämän artikkelin puitteissa halusimme testata voisiko ohjaimen jäähdytystä hiljentää entisestään samalla kun jäähdytystehoa kasvatettaisiin. Tuloksena saatiin matalaprofiilinen kortti, josta ei juuri melua kuulu edes täydellä kuormituksella. Tähänkin projektiin lähdettiin hakemaan tarvikkeita Tom's Hardware varaosakorista.





Alkuperäisessä artikkelissa korttiin asennettiin kaksi Enermaxin T.B Silence -tuuletinta, jotka kuitenkin kokonsa vuoksi työntyvät hieman ohjaimen reunojen yli. Koska jäähdytinsiili on käytännössä halpa littana alumiiniläpyskä, kortin reunojen ulkopuolelle ulottuvat tuulettimet eivät anna mitään lisähyötyä. Itse asiassa suuresta koosta johtuen tuulettimet eivät saavuta kaikkea potentiaaliaan eikä näytönohjaimen kuorta voi asentaa paikalleen.



Onneksi varaosakorista löytyi kuitenkin kaksi Scythen 60 mm kokoista Mini Kaze -tuuletinta.



Kaksi 60 mm tuuletinta on hyvä yhdistelmä hiljaiseen, mutta tehokkaaseen jäähdytykseen. Koska tuulettimissa ei ole nopeussäätöjä, äänen taso pysyy samana kuormituksesta riippumatta.



kommenttia 2

lein0

Tuohon Acceleron tuulettimiin liittyen, ei se uusi tuuletinosa ihan viittäkymppiä maksa, ei edes kymppiä. Suoraan arcticilta tilattuna tuulettimen hinta on 3.76e, ja postikulut mukaan laskettuna hintaa tulee noin 11e.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. joulukuuta, 2011 @ 11:30

|2500k|z68 pro3-m|HD6870|8gb ddr3|wd 500gb|FDD r3|

DjZorlag

Lämpötahnaosiosta jäi epäilyttämään seuraava seikka:


Originally posted by Teemu "squi" Laitila:
Molemmat tuotteet (AC MX-2 ja xilence X5) ovat halpoja ja helppokäyttöisiä. Xilence X5 on kuitenkin sopiva myös näytönohjaimille, minkä perusteella se on hieman monikäyttöisempää.

Miksei MX-2:sta voisi käyttää näytönohjaimen kanssa? Aina olen samat mömmöt (MX-2) laittanut sekä prossulle että näyttikselle. Eli mikä on ero?

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Kommentoi artikkelia