Onko emolevyn USB 3.0 -ohjaimella väliä?

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Tiedostojen siirtonopeudet


Edellisistä synteettisistä testeistä näkyy hyvin se, miten suorituskyky skaalautuu kun järjestelmään lisätään USB-laitteita. Ne eivät kuitenkaan vastaa todellisia tilanteita kovin hyvin, sillä harvemmin sitä tulee asennettua neljää nopeaa ulkoista SSD-asemaan koneeseen.

Useammin tulee vastaan tilanteita, joissa yhdelle ulkoiselle asemalle siirretään useita tiedostoja (tehdään useita käskyjä) samanaikaisesti. USB:n NCQ-tuen puutteen takia queue depth pysyy yhtenä, mutta se ei estä kirjoittamista ja lukemista samanaikaisesti.

Kirjoitusnopeus pienenee sitä mukaan kun kirjoitusoperaatioiden määrä kasvaa. Kaikkien yhteenlaskettu kirjoitusnopeus pitäisi kuitenkin olla sama, joka saadaan yhdellä kirjoituskomennolla.Kirjoittaminen ja lukeminen samanaikaisesti on asia erikseen. Katso videomme, joissa toistamme ripattua Blu-ray-tiedostoja (30 GiB) ja kirjoitamme asemalle samaan aikaan.Kuten videoista nähdään, kirjoitus- ja lukuoperaatiot suoritetaan eri siirtoväyliä pitkin eli ne eivät vaikuta toisiinsa. Sen vuoksi videon toistaminen ei hidasta tiedoston siirtämistä.

Kommentoi artikkelia