Nvidia GeForce GTX 650 ja 660 testissä: Kepler mainstream-luokassa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Zotac GeFoce GTX 660 (ZT-60901-10M)
Zotac on ottanut GeForce GTX 660 -korttiin erilaisen lähestymistavan. Piirilevysuunnittelu ei juuri eroa Nvidian referenssistä, mutta jäähdytin on ulkomitoiltaan lähempänä piirilevyn todellista kokoa. Hinta on kuitenkin pysynyt samalla 230 dollarin tasolla.Yhtäläisyydet referenssimalliin ovat ilmeisiä kuin tarkastellaan kortin takapuolta. Zotac on kuitenkin ylikellottanut korttia jo tehtaalla 993/1059 MHz:n (ydin/boost) eli 13 ja 26 MHz referenssimallia korkeammalle. Muisteja sen sijaan ajetaan referenssinmukaisella 1502 MHz:n taajuudella.Zotacin asentamat liitännät vastaavat referenssimallia eli kortista löytyy kaksi DL-DVI-liitäntää, yksi mini-HDMI ja yksi DisplayPort enintään kolmen näytön surround-tilaan yhden näytön toimiessa vielä työpöytänä.Piirilevyn 17,7 * 11,5 cm koko vastaa täysin Nvidian mallikorttia ja kortti on varustettu samalla 6-pinnisellä lisävirtaliittimellä sekä SLI-liitännällä.

Zotacin jäähdytin perustuu kahteen 6 mm lämpöputkeen ja kahteen 75 mm tuulettimeen. Yhdistelmä on jopa hieman Nvidian referenssimallin jäähdytystä tehokkaampi, mutta sivuhaittana on, että tuulettimet puhaltavat ylimääräisen lämmön takaisin koteloon. Silti Zotacin versio on jonkin verran pienempi.

kommenttia 2

DjZorlag

Tuleekohan tästä 660:sta uusi 560 ti. Ainakin hinnoittelu vaikuttaa aika hyvältä. Vain halvimmat (ja ehkä huonoimmat) 7850:t voittavat 660:n hinnoittelussa. Ihan hienolta näyttää nvidiankin puolelta jo. Kilpailu on aina tervetullutta.

Ja hyvä ja kattava testi kyllä. Pari pikku kirjoitus/ajatusvirhettä taisin kuitenkin löytää, esim.

"Sen jälkeen yhtiö on pyrkinyt korvaamaan aiempaan Fermi-sukupolveen pohjautuvat korttinsa kuten GeForce GTX 690:n, GTX 670:n, GTX 660 Ti:n ja GT 640:n."
Tuossa lauseessa ei taida kaikki täsmätä?

E: Ja jos nyt virheet laitetaan oikein suurennuslasin alle niin 9. sivulla puhutaan 7850:sta alle 150e hintaluokassa. Pitäisi ilmeisesti olla 7750.

Itseäni nuo eivät nyt niin haittaa, mutta joku komponenteista vähemmän tietävä voisi hämmentyä. :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. syyskuuta, 2012 @ 13:16

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

squi

Originally posted by DjZorlag:
Tuleekohan tästä 660:sta uusi 560 ti. Ainakin hinnoittelu vaikuttaa aika hyvältä. Vain halvimmat (ja ehkä huonoimmat) 7850:t voittavat 660:n hinnoittelussa. Ihan hienolta näyttää nvidiankin puolelta jo. Kilpailu on aina tervetullutta.

Ja hyvä ja kattava testi kyllä. Pari pikku kirjoitus/ajatusvirhettä taisin kuitenkin löytää
Alun ajatusvirhe oli tosiaan melkoinen, korjasin järkevämpään muotoon :)

Myös 7850 korjattu 7750:ksi, hyvä kun joku huomaa. Noita numeroita menee helposti väärään järjestykseen ja oikolukiessakaan ei aina havaitse.

Kommentoi artikkelia