Nvidia GeForce GTX 650 ja 660 testissä: Kepler mainstream-luokassa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

World of Warcraft: Mists of PandariaJos pidit Jack Blackin tulkinnasta Kung-Fu Panda -elokuvan Po-hahmona ja olet myös World of Warcraft -fani, Blizzardin uusimman laajennuspaketin pitäisi kiinnostaa kovasti. Me testasimme näytönohjaintemme suorituskykyä uudella Pandarian-alueella pelin beta-version avulla. Kokeiluista perusteella tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että raskain ympäristö näytönohjaimen kannalta on vanha kunnon Elwynn Forest, joten suoritimme testimme sielä.

Halvemmat kortit pärjäävät hyvin vielä pelin high-tasolla ja 8x AF ja 4x MSAA -asetuksilla. Vaikka WoW on perinteisesti Nvidian hallitsemaa aluetta, Radeon HD 7750 ohittaa GeForce GTX 650:n tuloksissa.

Tehokkaammilla ohjaimilla käyttöön otetaan ultra-taso ja 8x MSAA sekä 16x AF. Näillä korteilla tulokset ovat enemmän odotetun kaltaiset, kun Nvidian keskihintaiset kortit ohittavat Radeonit merkittävällä erolla. Siitäkin huolimatta jopa Radeon HD 6870 saavutti 38 FPS minimituloksen ja 45 FPS keskituloksen, mikä menee jo reilusti pelattavan puolelle.

kommenttia 2

DjZorlag

Tuleekohan tästä 660:sta uusi 560 ti. Ainakin hinnoittelu vaikuttaa aika hyvältä. Vain halvimmat (ja ehkä huonoimmat) 7850:t voittavat 660:n hinnoittelussa. Ihan hienolta näyttää nvidiankin puolelta jo. Kilpailu on aina tervetullutta.

Ja hyvä ja kattava testi kyllä. Pari pikku kirjoitus/ajatusvirhettä taisin kuitenkin löytää, esim.

"Sen jälkeen yhtiö on pyrkinyt korvaamaan aiempaan Fermi-sukupolveen pohjautuvat korttinsa kuten GeForce GTX 690:n, GTX 670:n, GTX 660 Ti:n ja GT 640:n."
Tuossa lauseessa ei taida kaikki täsmätä?

E: Ja jos nyt virheet laitetaan oikein suurennuslasin alle niin 9. sivulla puhutaan 7850:sta alle 150e hintaluokassa. Pitäisi ilmeisesti olla 7750.

Itseäni nuo eivät nyt niin haittaa, mutta joku komponenteista vähemmän tietävä voisi hämmentyä. :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. syyskuuta, 2012 @ 13:16

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

squi

Originally posted by DjZorlag:
Tuleekohan tästä 660:sta uusi 560 ti. Ainakin hinnoittelu vaikuttaa aika hyvältä. Vain halvimmat (ja ehkä huonoimmat) 7850:t voittavat 660:n hinnoittelussa. Ihan hienolta näyttää nvidiankin puolelta jo. Kilpailu on aina tervetullutta.

Ja hyvä ja kattava testi kyllä. Pari pikku kirjoitus/ajatusvirhettä taisin kuitenkin löytää
Alun ajatusvirhe oli tosiaan melkoinen, korjasin järkevämpään muotoon :)

Myös 7850 korjattu 7750:ksi, hyvä kun joku huomaa. Noita numeroita menee helposti väärään järjestykseen ja oikolukiessakaan ei aina havaitse.

Kommentoi artikkelia