Nvidia GeForce GTX 650 ja 660 testissä: Kepler mainstream-luokassa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Gigabyte GeForce GTX 650 Overclcok (GV-N650OC-2GI)
Gigabyten GeForce GTX 650:n suositeltu myyntihinta on 140 dollaria eli 30 dollaria enemmän kuin Nvidian referenssihinnoittelu, mikä johtunee paljolti kortin kahdesta gigatavusta GDDR5-muistia. Halvemmissa malleissa tullaan todennäköisesti näkemään yhden gigatavun muistimääriä. Grafiikkapiirin kellotaajuus on 1111 MHz eli 53 MHz enemmän kuin referenssimallissa, mutta muisti toimii standardinmukaisella 1250 MHz:n taajuudella.

Kannattaa huomioida, että GeForce GTX 650 ei tue Nvidian boost state -toimintoa, eli kortti ei kiihdy ylie nimellisnopeutensa ilman manuaalista ylikellotusta.GeForce GTX 650:n referenssimallista löytyy kaksi DL-DVI-liitäntää sekä yksi mini-HDMI-liitäntä ja Gigabyte on lisännyt omaan malliinsa vielä analogisen VGA-liittimen. Kortti tukee samanaikaisesti neljää näyttöä, joista kolme surround-tilassa yksi laajennettuna työpöytänä.Kortin piirilevy on 14 cm pitkä ja korkeutta löytyy normaalit 11 cm. Kortti vaatii toimiakseen 6-pinnisen PCIe-lisävirtaliittimen käyttöä, mikä on yllättävää ottaen huomioon säädyllisen 64 watin TDP-arvon refererenssimallissa. Kortti ei sisällä SLI-liitäntöjä, joten useamman kortin kokoonpanot eivät tule kysymykseen.Ohjainta peittää iso jäähdytysrivasto, jonka tuuletuksesta huolehtii 10 mm tuuletin. Tuuletin pärjää erittäin hyvin akustiikkansa ja jäähdytystehonsa osalta. Tuulettimen kotelointi ulottuu piirilevyn reunojen yli, mikä saa kortin vaikuttamaan todellista kokoaan isommalta.Tutustutaan seuraavaksi kalliimpaan GeForce GTX 660 -malliin.

kommenttia 2

DjZorlag

Tuleekohan tästä 660:sta uusi 560 ti. Ainakin hinnoittelu vaikuttaa aika hyvältä. Vain halvimmat (ja ehkä huonoimmat) 7850:t voittavat 660:n hinnoittelussa. Ihan hienolta näyttää nvidiankin puolelta jo. Kilpailu on aina tervetullutta.

Ja hyvä ja kattava testi kyllä. Pari pikku kirjoitus/ajatusvirhettä taisin kuitenkin löytää, esim.

"Sen jälkeen yhtiö on pyrkinyt korvaamaan aiempaan Fermi-sukupolveen pohjautuvat korttinsa kuten GeForce GTX 690:n, GTX 670:n, GTX 660 Ti:n ja GT 640:n."
Tuossa lauseessa ei taida kaikki täsmätä?

E: Ja jos nyt virheet laitetaan oikein suurennuslasin alle niin 9. sivulla puhutaan 7850:sta alle 150e hintaluokassa. Pitäisi ilmeisesti olla 7750.

Itseäni nuo eivät nyt niin haittaa, mutta joku komponenteista vähemmän tietävä voisi hämmentyä. :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. syyskuuta, 2012 @ 13:16

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

squi

Originally posted by DjZorlag:
Tuleekohan tästä 660:sta uusi 560 ti. Ainakin hinnoittelu vaikuttaa aika hyvältä. Vain halvimmat (ja ehkä huonoimmat) 7850:t voittavat 660:n hinnoittelussa. Ihan hienolta näyttää nvidiankin puolelta jo. Kilpailu on aina tervetullutta.

Ja hyvä ja kattava testi kyllä. Pari pikku kirjoitus/ajatusvirhettä taisin kuitenkin löytää
Alun ajatusvirhe oli tosiaan melkoinen, korjasin järkevämpään muotoon :)

Myös 7850 korjattu 7750:ksi, hyvä kun joku huomaa. Noita numeroita menee helposti väärään järjestykseen ja oikolukiessakaan ei aina havaitse.

Kommentoi artikkelia