Nvidia GeForce GTX 650 ja 660 testissä: Kepler mainstream-luokassa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Testitulokset: Max PayneAlkuperäinen Max Payne oli omassa kategoriassaan käänteentekevä julkaisu ja vuonna 2012 julkaistu kolmas versio luottaa paljon samoihin elementteihin kuin edeltäjänsä. Tässäkin pelissä testijaksoa on muutettu välianimaatiosta paremmin todellisuutta vastaavaan pelisekvenssiin pelin yhdeksännessä kappaleessa., jossa Max Payne pakenee talon katolta käytyä taistelua räjäyttämällä helikopterin ja lopulta tippumalla katon läpi.

Käytimme testissä normal-tasoa yksityiskohtien osalta ja käytössä oli SSAO. MSAA sen sijaan poistettiin käytöstä, jotta hitaammilla ohjaimilla saataisiin järkeviä ruudunpäivitysnopeuksia. FXAA kuitenkin jätettiin päälle normal-tasolle, jotta käytössä olisi edes jonkinlainen reunojenpehmennys. Näillä asetuksilla GeForce GTX 650 selviää tehtävästä sulavasti lukuun ottamatta yhtä räjähdystä, joka tiputtaa ruudunpäivitysnopeuksen hetkellisesti 25 FPS tasolle. Radeon HD 7750 pärjää hieman paremmin.

Keskistason kortit selviävät urakasta suurimmalla määrällä yksityiskohtia, kun käytössä on lisäksi 4x MSAA, SSAO ja normaalin tason tesselaatio. Nvidia ottaa johtoaseman, kun GTX 660 päihittää Radeon HD 7850:n ja saavuttaa lähes Radeon HD 7870:n.

Kannattaa huomioida, että Max Payne ei suostu toimimaan näillä asetuksilla, jos kortissa ei ole vähintään 2 gigatavua grafiikkamuistia. Joissain tapauksissa jouduimme vähentämään yksityiskohtien määrää, jotta peli saatiin pyörimään hyväksyttävällä nopeudella.

kommenttia 2

DjZorlag

Tuleekohan tästä 660:sta uusi 560 ti. Ainakin hinnoittelu vaikuttaa aika hyvältä. Vain halvimmat (ja ehkä huonoimmat) 7850:t voittavat 660:n hinnoittelussa. Ihan hienolta näyttää nvidiankin puolelta jo. Kilpailu on aina tervetullutta.

Ja hyvä ja kattava testi kyllä. Pari pikku kirjoitus/ajatusvirhettä taisin kuitenkin löytää, esim.

"Sen jälkeen yhtiö on pyrkinyt korvaamaan aiempaan Fermi-sukupolveen pohjautuvat korttinsa kuten GeForce GTX 690:n, GTX 670:n, GTX 660 Ti:n ja GT 640:n."
Tuossa lauseessa ei taida kaikki täsmätä?

E: Ja jos nyt virheet laitetaan oikein suurennuslasin alle niin 9. sivulla puhutaan 7850:sta alle 150e hintaluokassa. Pitäisi ilmeisesti olla 7750.

Itseäni nuo eivät nyt niin haittaa, mutta joku komponenteista vähemmän tietävä voisi hämmentyä. :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. syyskuuta, 2012 @ 13:16

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

squi

Originally posted by DjZorlag:
Tuleekohan tästä 660:sta uusi 560 ti. Ainakin hinnoittelu vaikuttaa aika hyvältä. Vain halvimmat (ja ehkä huonoimmat) 7850:t voittavat 660:n hinnoittelussa. Ihan hienolta näyttää nvidiankin puolelta jo. Kilpailu on aina tervetullutta.

Ja hyvä ja kattava testi kyllä. Pari pikku kirjoitus/ajatusvirhettä taisin kuitenkin löytää
Alun ajatusvirhe oli tosiaan melkoinen, korjasin järkevämpään muotoon :)

Myös 7850 korjattu 7750:ksi, hyvä kun joku huomaa. Noita numeroita menee helposti väärään järjestykseen ja oikolukiessakaan ei aina havaitse.

Kommentoi artikkelia