Kuusi uutta AMD Phenom II ja Athlon II -prosessoria

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: Sovellukset


Nämä kaksi sovellusta poikkeavat selvästi säikeistystuen osalta. iTunes luo tuskin mitään eroa suorittimien välillä, kun taas HandBrake hyödyntää useampia ytimiä tuoden selvää etua Phenom II X6 1075T -suorittimelle kilpailijaansa nähden.

Core i5-750 näyttää paremmalta kuin Core i7-920 iTunesissa. Sen Turbo Boost -taajuus on korkeampi kuin Core i7-920, joten yhden säikeen sovelluksessa se voittaa. Jos iTunes olisi optimisoitu neljälle ytimelle, Core i7 olisi varmasti ollut voittaja.
Videonpakkauksessa TMPGEnc DivX ja MainConcept H.264 -pakkaajat hyödyntävät Phenom II X6 ylimääräisiä ytimiä, kun taas TMPGEnc Xvid -pakkaaja suoriutuu nopeammin Intelin malleilla.
2D ja 3D-grafiikassa useammat ytimet ovat välttämättömiä. 3ds Max tuo pientä etua myös Phenom II X6 kuudella ytimellä. Toisaalta se myös arvostaa Intelin Core i7-920 Hyper-Threadin -ominaisuutta.

Photoshop demonstroi selvän suorituskykyeron Intelin ja AMD:n mallien välillä, vaikka Phenom II X6 suorituukin hyvin.AVG näyttää selvästi kuinka se hyödyntää yli kahta ydintä, mutta kellotaajuuksien ja arkkitehtuurien osalta eroa ei juuri synny.
WinRAR toimii selvästi paremmin Intelin kalliilla suorittimilla. Pentium G6950 kuitenkin häviää Phenom II X2 560 -mallille. 7-Zip näyttää hyödyntävän säikeistystä paremmin, ja Phenom II X6 1075T voittaa hienoisesti.

Kommentoi artikkelia