Kuusi uutta AMD Phenom II ja Athlon II -prosessoria

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Päivitys ennen myrskyä



Kolmatta kertaa tänä vuonna AMD laajentaa prosessorimallistoaan nopeammilla malleilla, mutta tällä kertaa lisäystä tulee Athlon II sekä Phenom II -sarjoihin. Tutustumme tässä artikkelissa näihin uusiin kahden, kolmen, neljän ja kuuden ytimen suorittimiin.



Ei ole suurikaan salaisuus, että pian tulemme näkemään kokonaan uuden sukupolven prosessoreita AMD:lta ja Intelilta. Bobcat, Bulldozer ja Sandy Bridge ovat arkkitehtuureita, jotka tulevat jylläämään taistelukentälle ensi vuonna. Nämä uudet arkkitehtuurit tulevat muuttamaan markkinoiden luonnetta pysyvästi.

Tästä huolimatta teknologian kehityksessä kuukaudet ovat pikemminkin vuosia, ja pientä lisäsuorituskykyä tuovat tuotepäivitykset otetaan myös innolla vastaan. Olemme jo nähneet demoja AMD:n tulevasta arkkitehtuurista kannettavilla, mutta emme ole vielä saaneet minkäänlaista kuvaa AMD:n työpöytäpuolen suorituskyvystä tulevaisuudessa. Ennen sitä joudumme leikkimään olemassaolevilla Phenom II ja Athlon II -malleilla. Samaan tapaan vaikka Intel puhui paljon IDF:ssa, sen Gulftown-, Lynnfield- ja Clarkdale-pohjaiset suorittimet ovat edelleen AMD:n uusia päivityksiä vastassa. Meidän on odotettava vielä vuoden loppuun asti saadaksemme tietää kuinka Sandy Bridge tulee sopimaan markkinoille.



AMD on tarjonnut nopeuspäivityksiä Athlon II -mallistoon kahdesti tänä vuonna, ja nyt on vuorossa kolmas kerta. Mutta tällä kertaa ei päivity pelkästään Athlon II, vaan saamme myös uuden neliytimisen Phenom II -suorittimen ja kuusiytimisen Phenom II X6.

Ennen kuin siirrymme testipenkkiin tarkastelemme uusien tuotteiden teknisiä tietoja hieman syvemmin.

Kommentoi artikkelia