Kolme alle 100 euron koteloa virtalähteellä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Energiatehokkuus ja melu



Vaikka emme tavallisesti tiedä kuinka paljon virtaa kokoonpanomme ottaa virtalähteestä, 80 PLUS organisaatio tarjoaa tarvittavan datan sen laskemiseksi ±1% tarkkuudella käyttämällä In Win Power Man -virtalähdettä.



80 PLUS Bronze -luokitus näkyy myös In Win Power Man IP-S400DQ3-2 -virtalähteen tuloksissa. Viileämmät lämpötilat ovat luultavasti syynä 1% energiatehokkuuden kasvuun lisättäessä yksi tuuletin Cooler Masterin USP 100 -koteloon, kun taas Thermaltaken virtalähde luultavasti hyötyy vielä viileämmästä kokoonpanon lämpötilasta.

Akustisen tehokkuuden laskeminen on hieman monimutkaisempaa, koska meillä ei ole vertailukohtaa eikä vakiota. Voimme sen sijaan verrata jokaista tulosta niistä luotuun keskiarvoon. Jaoimme CPU-lämpötilan keskiarvon jokaisen kokoonpanon CPU-lämpötilalla saadaksemme suhteelliset lämpötilat, ja tämän jälkeen jaoimme jokaisen kokoonpanon melulukeman melulukemien keskiarvolla saadaksemme suhteelliset melutulokset. Muuttamalla cooling-to-noise -suhde prosenteiksi onnistuu jälleen kerran jakolaskulla.



M9 ottaa johtoaseman kun matalimmat melu- ja lämpötilalukemat on saatu laskettua. In Winin kotelon sivupaneelia ei voitu sulkea, mutta sen toinen tila kertoo ainakin eduista, joita sivupaneelin auki jättäminen tuo. Cooler Masterin heikko tulos yhdellä tuulettimella muistuttaa kuinka tärkeää poistoilman tuulettimen lisääminen on, mutta ainakin tämän tuloksen nähtyään mahdolliset ostajat tietävät lisätä toisen tuulettimen koteloon.

Kommentoi artikkelia