Katsauksessa Lenovon uutuustuotteet

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

ThinkPad ja ThinkCentre





Lenovon luultavasti tunnetuin brändi on aikanaan IBM:ltä hankittu ThinkPad-mallisto. IFA-messujen mielenkiintoisin malli kuuluu kuitenkin kevyempään MIIX-sarjaan. Toistaiseksi vielä julkaisematon MIIX 700 -nimellä kulkeva malli on Lenovon vastine Microsoftin Surface-laitteille. Siitä löytyy kosketusnäyttö sekä irrotettava näppäimistö, ja takaosan tuessa on hyödynnetty Yoga 3 Pro -mallista tuttua kellorannekkeesta inspiraationsa saanutta saranaa, jolla näytön saa asetettu 95-135 asteen kulmaan. 9 mm paksu ja 780 grammaa painava kannettava on hieman nykyistä Surface Pro 3 -mallia juuri ja juuri pienempi, mutta se tuleekin kilpailemaan todennäköisesti pian julkaistavan Surface Pro 4 -mallin kanssa.



Näytillä ollut MIIX 700 käytti Intelin tulevaa Core m5-6Y54-suoritinta 1,1 GHz kellotaajuudella, mutta tarjolle tulee luultavasti muita vaihtoehtoja uusista Skylake Core M-sarjan m3, m5 ja m7 -malleista. MIIX-mallin odotetaan saapuvan markkinoille marraskuun aikoihin.

ThinkPad Yoga-malliston uusinta uutta edustaa Yoga 260, joka on malliston pienimpiä laitteita 1,35 kg painolla ja 17,8 mm paksuudella. Bisneskäyttöön suunnattuun malliin on mahdutettu Smart Card -lukija, ja se käyttää 15 W Skylake U-sarjan suoritinta. 12,5" näytöllä varustetussa kannettavassa on 1920x1080-resoluution IPS-paneeli, ja tallennustilasta vastaa maksimissaan 16 Gt DDR4-muistia sekä 512 Gt PCI-e SSD.



All-in-One -koneet ovat myös vahvasti edustettuina IFA-messuilla, ja ovat viime vuosina vieneet markkinaosuuksia perinteisiltä tornimalleilta. Lenovon ThinkCentre AIO -laitteet ottavat designinsa ThinkPad-mallistosta. Erityismainintana mainittakoon, että Lenovo tarjoaa myös nykyään jo yllättävän vaikeasti bongattavia AMD:n suorittimella varustettuja vaihtoehtoja.

Kommentoi artikkelia