Katsauksessa Lenovon uutuustuotteet

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Katsauksessa Lenovon IFA-uutuudet





Kävimme syyskuun alussa tarkastamassa Berliinin IFA-messuilla Lenovon pressitilaisuuden ja uudet julkaistavat tuotteet. Lenovo esitteli messuilla laajan kirjon uusia tuotteita aina PC-pelikoneista hankkimansa Motorolan mobiilituotteisiin kuten uuteen Moto 360 -malliin.



Tämän hetken suurimpana PC-valmistajana Lenovo panostaa edelleen perinteisesti vahvaan ThinkPad-mallistoonsa, mutta IFA-messuilla oli selvästi nähtävissä miten perinteiset PC-valmistajat yrittävät parhaansa löytää keinoja selvitä PC-markkinoiden viime vuosien selvästä hidastumisesta. Vahvimpana osa-alueena tällä hetkellä toimii pelaaminen, eikä tämä ole jäänyt huomaamatta PC-valmistajien tuotejulkaisujen osalta. Siinä missä aikaisemmin pelikoneita ovat vahvasti esitelleet valmistajat kuten Asus ROG-brändillään, samaan kategoriaan on nyt tarjolla vastineita joka suunnalta. Acer on jo tämän vuoden myötä esitellyt useita Predator-malliston pelilaitteita, ja nyt ensi syksyn myötä myös Lenovo on muodostanut entisestä Y-sarjan laitteista kokonaisen kavalkadin pelikannettavia sekä työpöytäkoneita.



Medion Erazer on Lenovon yritys nousta pelikannettavien markkinoilla samalle tasolle Asuksen ja MSI:n kanssa, ja tarjolla onkin hyvin tutun oloinen laite, joka noudattelee pitkälti samoja suunnitteluperiaatteita kuin Asuksen ROG-sarjan pelikannettavat. Nähtäväksi jää kuitenkin, miten vahvasti Lenovo tulee loppujen lopuksi kilpailemaan Euroopan markkinoilla. Lenovon omistaman Medionin laitteita ei ole toistaiseksi saatavilla Suomesta, joten Erazeria harkitsevien on ainakin toistaiseksi käännyttävä ostoaikeissa Saksan suuntaan.



Itse Y-sarjan malleja tulee todennäköisemmin saataville myös Suomessa, ja näistä Y700-sarjan mallit tulevat olemaan korkeimmilla spekseillä varustetut.



Pelikannettavien ohella Levono julkaisi myös työpöytämalliston pelikoneet. Aasialaisvalmistajien tuttu gamer-design on tällä osa-alueella vahvasti esillä, eikä allekirjoittanut pystyisi juuri erottamaan esimerkiksi Acerin ja Lenovon pelikoneita toisistaan ilman nimilappua.



Lenovon kaltaisen valmistajan valmispaketit eivät ole olleet kovin monen vakavissaan pelikonetta hankkivien listalla, mutta yritys lupaa uusien työpöytämallien olevan entistä paremmin muokattavissa ilman takuun menetystä. Tämä pätee myös tehtyihin komponenttivalikoimiin, jotka ovat pitkälti samaa kauraa kuin jälleenmyynnistä saatavilla olevat tuotteet. Näin ollen käyttäjä voi halutessaan lisätä ja vaihtaa komponentteja suhteellisen helposti, mutta mielessä kannattaa kuitenkin pitää se, että alkuperäiset komponentit on pidettävä tallessa jos haluaa takuun säilyvän.



Itse pelikoneiden lisäksi Lenovo tuo myös uusia Y-sarjan oheislaitteita kuten pelihiiren, mekaanisen näppäimistön sekä headsetin.

Kommentoi artikkelia