Intel Core i5-661: Core 2:n kuolinkello

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Testitulokset: Mediaohjelmat


Aloitamme testit mediaohjelmien parissa iTunesin 9-versiolla, jota ei ole säikeistetty. Testissä pärjännee parhaiten prosessori, jolla on korkein kellotaajuus.Core i5-661 saa lisäpotkua Turbo Boostin aniosta. Sitä seuraa Core i5-750, jossa on myös Turbo Boost käytössä, ja Core 2 Duo E8500, joka taas ei tue Turboa.On tärkeä muistaa, että testimme Intel-prosessorit edustavat matalan hintaluokan malleja. Core i5-661 on hinnoiteltu samalle tasolle kuin AMD:n nopein malli Phenom II X4 965 Black Edition.

Phenom II ponnistelee MainConcept-testissämme ja onnistuukin saada ensimmäisen sijan. Ilman Hyper-Threadingin apua ja Turbo Boostin vaatimattoman hyödyn vuoksi Core i5-750 ottaa toisen sijan. Core 2 Quad Q9400 osoittaa neliytimisyyden hyödyn verrattuna Hyper-Threading-tuellisiin kaksiytimisiin prosessoreihin verrattuna ottamalla kolmannen paikan.HandBrake-testiä on pyydetty runsaasti, joten päätimme ottaa sen lukijoiden tahdosta mukaan. Muunsimme Viimeinen samurai -elokuvan .vob-muodosta .mp4-formaattiin.

AMD:n Phenom II X4 965 Black Edition toistaa voittonsa ja lyö Core i5-750:n yhdellä sekunnilla. Core 2 Quad Q9400 on jälleen kolmas. Vaikka i5-661 häviääkin näille kolmelle, niin näemme hyvin sen tuloksesta Hyper-Threadingin hyödyn. Core i5-661 tekee saman työn viisi minuuttia nopeammin kuin 3,16 GHz:n taajuudella toimiva Core 2 Duo E8500.Core i5-750 voittaa DivX- ja Xvid-testeissä. Phenom II jäätyy jälkimmäisessä. Clarkdale-prosessorimme kiilaa toiseksi Xvid-testissä, joka ei tosin ole kunnolla säikeistetty joten tulos menee Turbo Boostin ansioksi. Phenom II ottaa toisen paikan DivX-testissä lähinnä kodekin säikeistystuen ansiosta.

Kommentoi artikkelia