Hyötysuhdevertailu: Sandy Bridge vastaan muut

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Testitulokset: Suorituskyky erillisellä näytönohjaimellaSeuraavissa testeissä on käytetty integroitujen näytönohjaimien sijaan Sapphiren valmistamaa Radeon HD 5850 -ohjainta. Olemme käyttäneet samoja emolevyjä kuin aiemmissa testivedoissa, mutta LGA 1156 –järjestelmän prosessorit ovat vaihtuneet kakisytimisistä neliytimisiin malleihin. Tähän on päädytty siksi, että neliytimisten prosessoreiden tulokset ovat paljon vertailukelpoisempia kuin kaksiytimisten. AMD:n prosessorit ovat samat kuin edellä.


Sandu Bridge –prosessorit pärjäävät erinomaisesti jälleen.Integroidulla näytönohjaimella 3ds Max 2010:n renderöintiajat ovat hieman erilaiset ja AMD:n ohjain suoriutuu yllättäen kaikista parhaiten tällä kertaa. Core i7-2600K ei kuitenkaan häviä juuri lainkaan.HandBrake-testissä Core i5-2500K suoriutuu yhtä nopeasti kuin AMD:n kuusiytiminen lippulaivamalli. Uusi Core i7 –prosessori on kärjessä.


iTunes-testi menee läpi nopeiten Intel-kokoonpanoilla.


Lamen MP3-enkoodauksessa toistuu iTunesin tulokset.


Core i7 –lippulaiva päihittää AMD:n kuusiytimisen prosessorin MainConceptissa.


Kuten jo aiemmin todettiin, niin Adobe Acrobat 9 –testissä on hyötyä korkeasta kellotaajuudesta.

Tulokset hajaantuvat 7-Zipissä, joka käyttää hyväkseen säikeistystä. Tämä selittää Phenom II X6:n hyvän tuloksen, vaikkei se pystykään kilpailemaan Sandy Bridge –arkkitehtuuria vastaan. Jälleen neljä ydintä voittaa kuuden.


WinRAR on säikeistykseltään heikommin optimoitu, joten kellotaajuudella on tärkeä rooli lopputulosten kannalta.

Kommentoi artikkelia