Hyötysuhdevertailu: Sandy Bridge vastaan muut

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Testitulokset: Suorituskyky integroidulla näytönohjaimella


Kaikki suorituskyky- ja hyötysuhdemittaukset on suoritettu kahdella LGA 1156 –pohjaisella kaksiytimisellä prosessorilla, kahdella nopeimmalla Sandy Bridge –prosessorilla (Core i5-2500K ja Core i7-2600K) ja kahdella AMD:n prosessorilla, joiden suorituskyky ja hinta on lähellä edellisiä malleja.


Photoshopin tulokset osoittavat sen, että Hyper-Threadingilla varustettu kaksiytiminen prosessori ei vastaan täysin täysiveristä neliytimistä prosessoria. Core i5-2500K on esimerkiksi lähes kaksi kertaa nopeampi kuin Core i5-661. Molemmat Intelin uutuusprosessorit ovat selvästi nopeampia kuin AMD:n nopeimmat kuusi- ja neliytimiset prosessorit.


AMD:n Phenom II X6 1100T toimii 3,3 GHz:n taajuudella, joka siivittää sen mukavanoloiseen aikaan 3ds Max 2010:ssä. Uusi Core i5-2500K on kuitenkin lähes yhtä nopea.


HandBraken tulokset ovat samansuuntaisia kuin 3ds Maxin tulokset.


iTunes ei hyödynnä vieläkään säikeistystä, joten korkealla kellotaajuudella tai Turbo Boost –kertoimella toimivat prosessoreilla on etulyöntiasema. Yksisäikeisyyden vuoksi prosessorit toimivat korkeimmalla Turbo-taajuudella.


Lame on myös yksisäikeinen ohjelma. Tulokset ovat samanlaiset kuin iTunesissa.


Kuusiytiminen Phenom II X6 suoriutuu hyvin MainConceptissa. Intelin suoritus on kuitenkin kaikkein vakuuttavin, sillä uuden sukupolven prosessorit saavuttavat saman suorituskyvyn ainoastaan neljällä ytimellä. Lopullisissa hyötysuhdetuloksissa MainConseptin lukemat ovat todennäköisesti Intelin eduksi.


PDF-tiedoston luomisen suorituskyky Adobe Acrobat 9 Professional –ohjelmalla riippuu eniten kellotaajuudesta. Core i5-2500K ja i7-2600K suoriutuvat parhaiten jälleen kerran.


Kuusiytiminen Phenom II pysyy Sandy Bridge –prosessoreiden tahdissa 7-Zipissä, mutta jäävät jälkeen.


Kommentoi artikkelia