Esittelyssä Samsung Ativ Tab

Artikkelin kirjoittaja: Sami Koivunen | 1 kommentti

Ohjelmistot ja ekosysteemi


Tekstinsyöttö tapahtuu Ativ Tabissa virtuaalisen näppäimistön avulla. Näppäimistö toimii todella hyvin isolla näytöllä ja sitä on helppoa käyttää. Näppäimistö valtaa käytettäessä puolet näytöstä, mikä jättää melko vähän tilaa samanaikaiselle näytöntarkkailulle. Se kuitenkin toimii todella responsiivisesti ja tukee jopa viittä yhtäaikaista painallusta. Näppäimistöstä ei saa haptista palautetta, mutta äänen avulla on mahdollista saada jonkinlaista palautetta kirjoittamisesta.

Tabletti sisältää Windowsin oman Storen, joka sisältää suosikkisovelluksia Netflixista, Skypestä ja Yle Uutisista lähtien. Vaikka Storen käyttöliittymä on mukava ja sovellusten asentaminen on helppoa, niin valikoimasta saa todella suppean käsityksen. Windows RT:n sovelluskauppa eroaa Windows 8:n vastaavasta ja on selvästi suppeampi.



Ativ Tabista löytyy valmiiksi asennettuna Samsungin ChatON-pikaviestisovellus, doubleTwist AirSync, Family Story, Microsoft Office, valokuvaeditori ja Bingin perussovelluksia kuten uutissyötteitä, bisnekseen ja matkailuun liittyviä sovelluksia. Näistä maininnan arvoinen on erityisesti Office, joka sisältää Wordin, PowerPointin, Excelin ja One Noten. Vaikka tabletin virtuaalisella näppäimistöllä on kyseenalaista tehdä pidempää kirjoitusta, niin mahdollisuus tarkkailla Office-muotoisia tiedostoja ja esimerkiksi erillisen näppäimistön avulla kirjoittaminen on ehdoton plussa.



Pelaamisessa Ativ Tab luottaa Xboxiin ja palvelu tunnistaa käyttäjän olemassa olevat tilit. Pelivalikoima on suppea, mutta sisältää muutamia erikoisuuksia, joita ei ole saatavilla muilla järjestelmillä.

kommentti 1

perhana

Quote:
Hinnaltaan se sijoittuu noin tällä hetkellä noin 700-750 euroon
Sillälailla... kumpikohan nyt sitten mahtaa olla ylihinnoiteltu, tämä Ativ vai Microsoftin Surface...?

Kommentoi artikkelia