Esittelyssä Samsung Ativ Tab

Artikkelin kirjoittaja: Sami Koivunen | 1 kommentti

Suorituskyky


Ativ Tab sisältää 8200 milliampeeritunnin akun, joka on suunnilleen samaa tasoa Google Nexus 10:n kanssa, mutta jää selvästi iPad 4 -tabletin 11560 milliampeeritunnin akulle. Käytännössä Ativ Tabin akku on kuitenkin erittäin riittävä. Se kestää vuorokauden kovaakin käyttöä sisältäen muun muassa aktiivista videoiden katselua, musiikin kuuntelua ja internet-selailua. Vähäisellä käytöllä akku kestää viikonkin. Valmistajan lupaama valmiusaika uutena on 1200 tuntia ja videota voi katsella 12 tuntia yhtä soittoa ennen akun tyhjentymistä.

Yleisesti ottaen Ativ Tab toimii todella sujuvasti, mutta sovellusten avaaminen kestää välillä kauemmin kuin toivoisi. Viisi sekuntia ei kuulosta pitkältä ajalta, mutta se rikkoo tunteen sulavasta käytöstä. Toisaalta sovellusten avauduttua ensimmäisen kerran niihin on todella helppoa palata takaisin ja tabletti pystyy pitämään päällä hyvin erilaisia applikaatioita. Erityismainintana Ativ Tabin voi sanoa olevan erittäin hiljainen.

Tabletti tukee uusimpia langattomia tekniikoita eli WLAN-yhteys on mahdollinen 802.11a/b/g/n -standardeilla. Verkkotekniikoista tuettuina ovat Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC ja GPS/Glonass-paikannus. 3G ja LTE eivät ole tuettuina.Ativ Tabin muistin kooksi kerrotaan 32 gigatavua, mutta laitteen ongelmaksi muodostuu se, että omaan käyttöön saa tästä vain pienen osan. Resurssienhallinnassa tilaa näytetään olevan 23,6 gigatavua, josta omaan käyttöön saa noin 14 gigatavua. Tämä riittää kyllä tablettiin, mutta ei anna hyvin vastinetta niille rahoille, joilla ajateltiin saavan 32 gigatavua tilaa. Samaa ongelmaa esiintyy myös Ativ Tabin kilpailijoilla.

kommentti 1

perhana

Quote:
Hinnaltaan se sijoittuu noin tällä hetkellä noin 700-750 euroon
Sillälailla... kumpikohan nyt sitten mahtaa olla ylihinnoiteltu, tämä Ativ vai Microsoftin Surface...?

Kommentoi artikkelia