Esittelyssä Samsung Ativ Tab

Artikkelin kirjoittaja: Sami Koivunen | 1 kommentti

Tekniikka ja muotoilu


Paperilla Ativ Tab tarjoaa varsin kilpailukykyistä tehoa. Laite on varusteltu Qualcommin 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 Plus -järjestelmäpiirillä, joka sisältää integroidun Adreno 225 -näytönohjaimen. RAM-muistia löytyy kaksi gigatavua ja sisäistä muistia 32 gigatavua, joka on laajennettavissa 64 gigatavuun laitteen yläreunasta löytyvän microSD-korttipaikan avulla.

Tabletin yläreunan liitännöistä löytyy microSD:n lisäksi micro-HDMI-paikka, USB 2.0, äänenvoimakkuuden säätö, virtapainike ja 3,5mm kuulokeliitin. Alareunasta löytyy mahdollisuus kiinnittää laitteeseen erillinen näppäimistö. Laitteen tunnusomaisimpia piirteitä ovat etupuolelta löytyvät kaiuttimet, joita löytyy yksi kappale molemmin puolin tablettia. Ratkaisu on sama kuin kymmenen tuuman Galaxy Note -tableteissa ja se on paitsi tyylikäs, niin myös toimiva.

Näyttönä Ativ Tabissa on PLS TFT -tekniikalla varustettu kosketusnäyttö. Näytön resoluutio 1366 x 768, joka on sama kuin Surface-kilpailijalla. Pikseleitä saadaan tuumaa kohti 155, mikä ei ole erityisen kunnioitettava luku huomioon ottaen näytön koon.

Muotoilultaan ja designiltaan Ativ Tab on ehdottomasti yksi tyylikkäimmistä markkinoilla olevista tableteista. Erityisesti fyysinen kotipainike laitteen etureunassa ja metallinhohtoinen hopeinen väri laitteen takapuolella ovat tyylikkäitä ratkaisuja. Vaikka laite on valmistettu muovista, niin vaikutelma ei ole muovinen. Tabletti tuntuu kädessä kevyeltä ja metallimaiselta, vaikka painoa on 574 grammaa. Asusin Vivotab painaa 525 grammaa ja on Ativ Tabia aavistuksen ohuempi, kun taas Nexus 10 ja iPad 4 ovat vähän painavampia yli 600 gramman painoillaan.Kuvassa vasemmalla ylhäällä Dell Latitude 10, oikealla ylhäällä Asus VivoTab RT, vasemmalla alhaalla Apple iPad 4 ja oikealla alhaalla Samsung Ativ Tab.

kommentti 1

perhana

Quote:
Hinnaltaan se sijoittuu noin tällä hetkellä noin 700-750 euroon
Sillälailla... kumpikohan nyt sitten mahtaa olla ylihinnoiteltu, tämä Ativ vai Microsoftin Surface...?

Kommentoi artikkelia