Deus Ex: Human Revolution suorituskykyanalyysi

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Kuvanlaatu ja anti-aliasointiDeus Ex: Human Revolution käyttää Crystal Dynamicsin moottoria, jota on käytetty viimeisimmissä Tomb Raider -peleissä. Moottori on kuitenkin päivitetty DX11-aikaan, ja siitä löytyy muun muassa soft shadows- ja tesselaatioasetukset. Anti-aliasoinnin hoitaa joko EdgeAA, MLAA tai FXAA. Ilman näitäkin ominaisuuksia peli voi näyttää hyvältä DirectX 9 -moodissa, kuten alla olevasta vertailukuvasta voi nähdä:Kuvan vasemmasta alakulmasta voi havaita pehmeän varjostuksen DX11-moodissa. Tesselaatio ja parantunut varjostus ovat kivoja ominaisuuksia, mutta niiden vaikutusta on vaikeaa havaita itse pelissä.Visuaalisesti peli näyttää hyvältä, ja erityisesti lavastus on eriomainen. Pelin moottori on joiltain osin vanhentunut, ja konsolitekstuureihin törmää ajoittain. Myös osa sivuhahmoista on heikosti toteutettu, animoinnin ollessa välillä robottimaista ja kasvot vailla riittäviä yksityiskohtia.FXAA ja MLAA DirectX 11 -moodissa

DX9 mahdollistaa vain normaalin EdgeAA:n, mutta DirectX 11 -moodissa on mahdollista valita myös FXAA tai MLAA. Molemmat näistä ovat jälkiprosessointitekniikoita, eli ne lisätään kuvaan sen valmistuttua.

Nvidian kehittämä FXAA on ollut tarjolla jo jonkin aikaa peleissä kuten Duke Nukem Forever ja FEAR 3. AMD:n MLAA löytyy AMD:n ajurien lisäksi Shogun II: Total War -pelistä.

Itse peliin lisätyt AA-moodit ovat positiivinen asia, sillä toteutus on riippumaton näytönohjainvalmistajasta, ja efekti voidaan kohdistaa pelkästään pelikuvaan, jättäen tekstin selväksi.
Alla on vertailukuva kolmesta AA-moodista:MLAA on jokseenkin samankaltainen Edge AA:n kanssa, jättäen sahalaidat moniin kohtiin. FXAA sen sijaan tuntuu toimivan useimmissa tapauksissa. Toisaalta sen myötä FXAA menettää hieman enemmän tekstuurin tarkkuutta. Kuten myöhemmin tullaan näkemään, suorituskykyeroa näiden välille ei juurikaan ole.

kommentti 1

Anonymous User

ZSCu7R <a href="http://ljvonkykjdna.com/">ljvonkykjdna</a>

Kommentoi artikkelia