Crysis 2: DirectX 11 ultragrafiikat testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

LoppuyhteenvetoEnsimmäisen sukupolven DX11-peleissä uuden rajapinnan tuomat edut olivat melko rajattuja, mutta Crysis 2 tarjoaa selviä parannuksia aiempaan DirectX 9 -toteutukseen verrattuna. Monet parannukset on helppo nähdä, jos tietää mitä etsiä. Tästä huolimatta myös DX9- ja DX10-käyttäjille on tarjolla näyttävät grafiikat ja tarkat tekstuurit.

Crytek on tehnyt paljon töitä tämän julkaisun eteen, ja ansaitsee kiitosta tähän mennessä parhaasta DX11-toteutuksesta, vaikka se tuleekin hieman myöhässä.Vaikka uusi päivitys tuokin mukanaan lisää silmäkarkkia, saattaa niiden huomaaminen olla vaikeaa ellet etsi niitä kokemuksesta nauttimisen sijaan. Crysis 2 on graafisesti huippuluokkaa jo DX9-moodissa, ja DX11-tukea odottaneet saattavat joutua pettymään DX9:n ja DX11:n välisiin eroihin.Entäs suorituskyky? Minimiasetuksilla Crysis 2 vaatii ainakin Radeon HD 5770:n tai GeForce GTX 550 Ti:n 1680x1050-resoluutiolla. Jos tahdot pelata kaikki silmäkarkit päällä 1920x1080-resoluutiolla, vain paras kelpaa: kaksi Radeon HD 6970:ä tai GeForce GTX 580:a takaavat sulavan pelielämyksen. Toisaalta myös halvemmat 6950 CrossFire tai GTX 570 SLI riittäisivät myös todennäköisesti.

Suoritinten osalta Crysis 2 pitää neliytimisistä prosessoreista, ja erityisesti Intelin Sandy Bridge -arkkitehtuurista, joten voimme vain suositella tälle pelille esimerkiksi Intelin Core i5-2500K -suoritinta.

Crytek on jälleen kerran tuonut pelaajille pelin joka on graafisesti loistava ja laittaa tehokkaimmatkin kokoonpanot tositöihin. Jos odotit DX11-päivitystä, odotus on nyt ohi ja on aika nauttia tämän hetken näyttävimmästä pelistä.

Kommentoi artikkelia