Crysis 2: DirectX 11 ultragrafiikat testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Crysis 2, DirectX 11: Ultragrafiikat testissä


 
Crytek julkaisi Crysis 2:n maaliskuun lopulla, mutta monet pelaajat jäivät ihmettelmään minne PC-version DX11-tuki oli jätetty. Kesäkuussa Crytek sai vihdoin julkaistuksi kaikkien odottaman päivityksen, minkä myötä peli vaatii edeltäjänsä tapaan tehokasta rautaa pyöriäkseen sulavasti. Tom’s Hardware ottaa tässä artikkelissa selvää, pyöriikö Crysis 2?
 
PC-pelaajayhteisö ei ollut kovin huvittunut kun Crysiksen jatko-osa saapui parrasvaloihin käyttäen vanhempaa DirectX:n versiota kuin sen edeltäjä. Tästä seurannut negatiivinen julkisuus oli omiaan jättämään varjoonsa muutoin todella näyttävät grafiikat ja hyvän pelattavuuden.
 
DirectX 11 –päivitystä odotettiin alusta alkaen, mutta sitä jouduttiin odottamaan kesäkuun 27. 2011 asti. Kyseessä ei ollut kuitenkaan mikään pikapäivitys. Päivitys vaikuttaa Crysis 2:een enemmän kuin yksikään toinen DirectX 11 päivitys mitä olemme tähän asti nähneet.
 

 
Jos tämä ei ole tarpeeksi, Crytek lisäsi efektejä myös DX9:lle ja julkaisi samalla tekstuuripaketin joka tuplaa monien tekstuurien resoluutiot. On sanomattakin selvää, että nämä uudet grafiikkakarkit vaativat tarkempaa tutkimista. Jos olet jättänyt Crysis 2:n odottamaan tätä päivitystä tai alelaarin hintoja, olisiko nyt oikea aika ostaa, ja minkälaisen kokoonpanon tarvitset, että Crysis 2 pyörii sillä?
 
Asennus
 
Ennen kuin käymme tositoimiin, edessä on muutama mutta. Crysis 2 on ensin päivitettävä 1.9-versioon, ja vasta sen jälkeen peli voidaan päivittää DirectX11-päivityksellä ja tekstuuripaketilla. Peliä voidaan kuitenkin pelata DX11-moodissa ilman tekstuuripakettia, ja tekstuuripakettia voidaan käyttää myös DX9-moodissa.
 
Askel 1: Crysis 2 v1.9 (136 Mt)
 
Crysis 2 v1.9 ei tuo DX11-päivitystä mukanaan, mutta se on oltava asennettuna jotta DX11-päivitys ja tekstuuripaketti voidaan asentaa. Tämä päivitys kuitenkin mahdollistaa DX10- ja DX9-käyttäjille korkeamman kuvanlaatuasetuksen: Ultra.
 
Askel 2: Crysis 2 DirectX 11 –päivitys (545 Mt)
 
Tämä päivitys tuo DirectX 11-efektit peliin. DX11-tuki ei kuitenkaan vaadi tekstuuripakettia. Testeissämme päivitys kuitenkin hajotti 3D Vision -tuen totaalisesti sekoittaen valikot ja pelikuvan. Nvidia on kuitenkin GeForce 275.50 beta-ajurin myötä korjannut tämän vian, joten Crysis 2:n 3D-tuki toimii myös DX11-moodissa, ja on ehkä paras 3D-pelielämys jonka PC:llä voi tällä hetkellä kokea.

Askel 3: Crysis 2 High Resolution Texture Pack (1,65 Gt)

Tekstuuripaketti tuplaa monien tekstuurien resoluution. Paketti vaatii 64-bittisen Windowsin ja näytönohjaimen, jossa on ainakin 768 Mt RAM-muistia (tosin 1 Gt tai enemmän on suositeltavaa). Koska useimmista näytönohjaimista löytyy 1 Gt muistia, tämän ei pitäisi olla kovin iso ongelma.

Nyt kun olemme asentaneet tarvittavat päivitykset, voimme käydä läpi niiden tuomat uudet ominaisuudet.

Kommentoi artikkelia