Corsair H70: uuden sukupolven nestejäähdytys

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Nestejäähdytys jokamiehelleCorsair H70: uuden sukupolven nestejäähdytysNestejäähdytystä pidetään edelleen kalliina ja monimutkaisen ratkaisuna, johon vain harrastelijat turvautuvat. Corsair, yhteistyössä Asetekin jäähdytysasiantuntijoiden kanssa, tarjoaa nyt H70 -jäähdyttimen, jolla pyritään helpottamaan vesijäähdytyksen käyttöä. Mutta pystyykö se kilpailemaan halvempien ilmajäähdyttimien kanssa?

Nestejäähdytys: Plussat ja miinukset

Jokainen nestejäähdytykseen tutustunut tietää, että se on melko monimutkainen ja haastava toteutettava. Mitä komponentteja tarvitset? Ostaako yksittäiset osat, vai valmiiksi koottu paketti? Minkä valmistajan komponentit ovat niin luotettavia, että uskallat lisätä sähkölaitteiston lähelle vettä?

Nämä kysymykset lienevät eniten mieltä painavia kun harrastajat ensimmäistä kertaa pohtivat nestejäähdytykseen siirtymistä. Viime vuosina tällä saralla on kuitenkin tapahtunut kehitystä. Viime vuonna arvostelimme Corsairin ensimmäisen kompaktin vesijäähdytysratkaisun, H50, ja totesimme sen jäähdytystehon olevan samaa tasoa laadukkaiden ilmajäähdytysratkaisuiden kanssa. Tämä ei kuitenkaan ollut aivan omiaan houkuttelemaan nestejäähdytyksen käyttöön, vaikka H50 mahtuikin paremmin kokoonpanoihin, joihin suurta ilmajäähdytintä ei saanut sovitettua.

Tällä kertaa vuorossa on H50 seuraaja H70, joka todistaa jälleen kerran, ettei vesijäähdytyksen asennuksen tarvitse olla monimutkaista. Mutta onko se askel oikeaan suuntaan?H70: Valmis nestejäähdytysratkaisu Corsairilta

Corsair H70 on suunniteltu saavuttamaan tehokas jäähdytys, jossa on pieni melutaso ja mahdollisimman yksinkertainen asennus. Kuten aiemmassa Corsair H50, H70 on kokonainen suljettu kierto, joka sisältää jäähdyttimen, letkut, CPU-blokin, tuulettimen ja jäähdytysnesteen, valmiiksi tehtaalla koottuna. Asennuksen helpottumisen lisäksi säästyt myös tarvittavien komponenttien keräämiseltä.

Corsair H50 oli ensimmäinen hedelmä Corsairin ja Asetekin yhteistyöstä. Asetek tunnetaan vuonna 2003 julkaistusta Vapochill -prosessorijäähdyttimestä, joka mahdollisti suorittimen lämpötilan laskemisen aina -20°C Asti. Haasteena tällä kertaa on kuitenkin päihittää tämän hetken parhaat ilmajäähdyttimet. H50 ei tähän pystynyt, mutta uuden sukupolven H70 saa osakseen paljon ennakko-odotuksia paremmasta jäähdytystehosta.

Kommentoi artikkelia