Corsair H70: uuden sukupolven nestejäähdytys

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

LoppuyhteenvetoH70 -nestejäähdytyksellä Corsair pyrkii tuomaan markkinoille helposti asennettavan tuotteen, joka samalla tarjoaisi nestejäähdytyksen tuomat edut.

Uusi ratkaisu vapauttaa käyttäjän erillisten komponenttien etsinnältä ja tämän pitäisi pienentää kynnystä niille, joilla ei ole paljon kokemusta nestejäähdytyksestä. 100 euroa on kohtuulinen hinta, verrattuna muihin nestejäähdytyspaketteihin. Esitäytetty kierto mahdollistaa välittömän asennuksen, eikä asennus ole juurikaan vaikeampi kuin osalla ilmajäähdytysratkaisuista.

Lisäksi Corsair tarjoaa kahden vuoden takuun, ja valmistaja Asetekin mukaan nestejäähdytyksen keskimääräinen elinikä on noin 50 000 tuntia. H70 asennus oli helppoa, ja mukana tulee yksityiskohtainen asennusopas eri kannoille, mikä helpottaa asennusta vähemmän kokeneille käyttäjille.Matkassa on kuitenkin muutama mutka. Olisimme halunneet letkujen olevan pitempiä kuin 24 cm. Sama pätee tuuletinjohtoihin, jotka olivat 21 cm pitkinä hieman liian lyhyitä. Tuulettimet saivat aikaan ristiriitaisen vaikutelman. Kennon tiheä rivasto vaatii paljon painetta jäähtyäkseen, ja tämän tuulettimet saavat aikaan riittävän hyvin. Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että ne eivät olleet hiljaiset. Hiljaisemmat tuulettimet säädettävällä nopeudella jäävät toivomuslistalle. Voit hankkia korvaavat tuulettimet, mutta tämä nostaa kustannuksia jo ennestään ilmajäähdytykseen verrattuna kalliille ratkaisulle.

Jos pystyt kuitenkin elämään melun kanssa, Corsair H70 tarjoaa hyvää jäähdytystehoa, joka on verrattavissa ilmajäähdytyksen parhaimmistoon.

Verrattuna ilmajäähdytykseen, kuten Zalmanin CNPS 10X Extremeen, joka lähtee 60 euron hintaan, Corsair H70 jää premium-tuotteeksi. Se sopii ehkä parhaiten ympäristöön, jossa suorittimen ympärille ei jää paljoa tilaa, etkä voi mahduttaa siihen halvempaa, mutta kookkaampaa ilmajäähdytystä.

Kommentoi artikkelia