Corsair H70: uuden sukupolven nestejäähdytys

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Lämpötila, melutaso ja tuulettimien kierrosnopeusidle-tilan lämpötilat mitattiin 30 minuuttia Windowsin käynnistymisen jälkeen. Tällä välin suoritin oli joutukäynnillä, ja kaikki ylimääräiset prosessit olivat poissa päältä. Rasitustesti tehtiin käyttämällä Prime95-sovellusta yhtä pitkään.

Lämpötilat:Tuulettimien kierrosnopeudet:Melutaso:


Vähemmän yllättäen lämpötila oli kaikkein matalin käyttämällä kahta tuuletinta maksiminopeudella. Ilmoitettu lämpötila oli 21 astetta, eli sama kuin huonelämpötila. Haittapuolena oli tietysti 2000 RPM tuulettimien aiheuttama 57,3 dB(A) melu. Rasituksen alla melu pysyi samana, pitäen suorittimen lämpötilan melko matalassa 38 asteessa.

Heikoin jäähdysteho oli vastaavasti yhdellä tuulettimella käyttäen BIOSin tuuletinasetusta. Lämpötila idle-tilassa oli 25 astetta, ja nousi 47 asteeseen rasituksessa. Melutaso oli idle-tilassa 41,2 dB(A) ja rasituksessa kuultavissa oleva 47,9 dB(A).

Melun ja jäähdytystehon optimaalisin suhde saatiin käyttämällä kahta tuuletinta emolevyn BIOS-asetuksella. Näin saimme lämpötilan pysymään idle-tilassa matalassa 22 asteen lämpötilassa 37,9 dB(A) melutasolla. 44 asteen lämpötila rasituksessa 45,6 dB(A) melutasolla oli myös täysin kelvollinen tulos.

Kommentoi artikkelia