Corsair H70: uuden sukupolven nestejäähdytys

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Corsair H70: Muotoilu ja tekniset tiedotPaketti
Corsair H70 tulee tukevassa pahvilaatikossa. Valmiiksi täytetyn ja asennusvalmiin jäähdyttimen lisäksi paketista löytyy yksityiskohtainen asennusopas ja tarvittavat kiinnitystarvikkeet eri alustoille. Corsair H70 tukee Intelin LGA 775, 1366 ja 1156 -kantoja sekä AMD:n AM2 ja AM3 -kantoja.

Lisäksi Corsair H70 sisältää kaksi 2000 RPM tuuletinta. Mukana tulevat adapterikaapelit sisältävät vastukset (n. 30 ohmia) mahdollistavat tuulettimien nopeudensäädön 1600 RPM hiljaisempaa toimintaa varten. Poikkeuksellisesti lämpötahnaa paketista ei kuitenkaan löydy.

Kompakti vesiblokki

Erillisen lämpötahnapakkauksen sijaan Corsair on päätynyt peittämään blokin pohjan etukäteen lämpötahnalla. Tahnaa suojaa kuljetuksen aikana helposti poistettava muovikuori. Halukkaat harrastelijat voivat tarpeen tullen pyyhkiä tahnan pois ja lisätä tilalle jotain tehokkaampaa, mutta tämä ei tietenkään ole välttämätöntä.

Noin viisi senttiä korkeana vesiblokki on hyvin kompakti. Matala profiili on vielä merkittävämpää kun pitää mielessä sen, että jäähdytysnestettä liikuttava pumppu on integroitu blokkiin. Pumpun ja emolevyn välille tulee virtajohto, joka antaa pumpulle sen tarvitseman 12 voltin jännitteen. Pumppu on todella hiljainen; vain täysin äänettömässä ympäristössä pystyimme kuulemaan vienoa huminaa.

Letkut jäykkänä

Jäähdytysneste kulkee kierron kahden ohuen ja kohtalaisen jäykän letkun läpi. Letkujen halkaisija on noin 8 mm ja pituutta niillä on noin 24 cm. Letkut on kiinnitetty putkiin niin tiukasti, että niiden korvaaminen vaatisi melkoista vaivannäköä. Vesiblokin lisäksi kierrossa on myös itse jäähdytinkenno. Letkujen lyhyen pituuden takia et ehkä pysty asentamaan jäähdytintä haluamaasi paikkaan erityisen isossa kotelossa.

Kommentoi artikkelia