AVADirectin W860CU: Mobility Radeon HD 5870 vs. GeForce GTX 285M

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Testitulokset: Synteettiset ohjelmat


Emme odottaneet havaitsevamme huomattavaa eroa prosessorin ja muistien suorituskyvyssä järjestelmissä, jotka eroavat vain näytönohjaimen suhteen.

Synteettiset testiohjelmat tuovat esiin pahimmat mahdolliset erot mobiiliprosessorin kannalta, sillä ohjelmat tukevat monisäikeisyyttä ja ovat optimoituja Intelin neliytimisille laitteille.


Noin 35 prosenttia alempi kellotaajuus tarkoittaa 40 prosenttia alempaa suorituskykyä mobiiliprosessorilla säikeistettyjen ohjelmien kohdalla. Tosimaailmaa vastaavat testimme tukevat kehnonlaisesti monisäikeisyyttä, mutta ala kehittyy jatkuvasti.


Pöytäkoneestamme löytyy kolmikanavainen muistiohjain, jonka hyöty todellista maailmaa kuvaavien testiemme kohdalla on jäänyt perinteisesti vaatimattomaksi. Ihan vain muistutuksena.


PCMark-tuloksiin vaikuttaa vahvasti AVADirectin tehokas SSD-levy. Ohjelmamme eivät ole osoittaneet kuin pieniä eroja hakuajoissa, mutta todellisuudesta tiedämme Windowsin käynnistyminen ja pelien kenttien lataantuminen käy selvästi nopeiten SSD-levyillä.


3DMarkin tulokset ovat epäjohdonmukaisia, vaikka GPU-pisteitä katselemalla (ei näkyvissä) voidaan havaita pöytäkoneiden Radeon HD 5850 olevan tuplasti nopeampi kuin Mobility Radeon HD 5870.

Kommentoi artikkelia