AVADirectin W860CU: Mobility Radeon HD 5870 vs. GeForce GTX 285M

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Loppupäätelmät


Artikkelia oli suunniteltu kauan ennen kuin edes saimme rautaa käsiimme. Tämänpäiväisen jutun tarkoituksena oli tuoda esiin AMD:n uusimman mobiiligrafiikkapiirin suorituskykyä. Paneudutaanpa siis lopuksi piirin suorituskykyyn peleissä.


Mobility Radeon HD 5870 voittaa odotetusti G92-pohjaisen GeForce GTX 285M:n kahdeksan prosentin erolla 8, kun huomioitiin G92:n DirectX-rajoitteet. Onnittelut AMD:lle, mutta silti mobiiliohjain suoriutuu aivan liian kehnosti verrattuna “heikompaan" pöytäpuolen vastineeseen verrattuna. Emme mitenkään voineet odottaa viime talvena, kun Mobility Radeon HD 5870 julkistettiin, että kyseessä onkin alikellotettu Radeon HD 5770, ei alikellotettu 5870.

Mobility Radeon HD 5870 siis voittaa GeForce GTX 285M:n, mutta kilpailijan käyttämän vanhan arkkitehtuurin vuoksi sen voittaa myös nykyaikaisella 150 dollarin pöytäkoneen ohjaimella. 400 dollaria tällaisesta suorituskyvystä on turhan paljon. Jos pidimme Nvidian nimeämispolitiikkaa huijauksena, niin mitä muuta voimme enää sanoa AMD:stä?

AVADirectin vaikutteet
Testaamamme kannettavat sisältävät viimeistä huutoa olevaa teknologiaa. Koontityö oli laadukasta, jota voikin hyvä maineiselta firmalta odottaa. Ei olisi reilua syyttää AVADirectiä niistä heikkouksista, joiden syylliset ovat AMD ja Nvidia. Haluammekin käyttää hetken AVADirectin kiittämiseen kaikesta heidän tekemästään hyvästä työstä. Loppupeleissä testaamamme näytönohjaimet edustavat mobiilipuolen huippuja, joten ainoa jäljelle java vastaamaton kysymys on, mitä enemmän tarvitsevien kuluttajien pitäisi tässä tilanteessa tehdä.

Varmaa on, että käyttäjät, jotka vaativat enemmän tehoa kuin GeForce 8800 GTS tai Radeon HD 5770 pystyvät antamaan, ovat pakotettuja valitsemaan pöytäkone kannettavan sijasta.

Kommentoi artikkelia