Asus MG278Q – FreeSync ja 144 Hz

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet





Näyttö on pakattu tiiviiseen styroksipakkaukseen jalusta irrotettuna, ja pakkauksen mukana tulee tarvittava DisplayPort-johto sekä USB 3.0 upstream-johto USB-hubia varten. Tuleviin G-Sync-malleihin on lupailtu HDMI-liitäntää, mutta ainakin toistaiseksi FreeSync-näyttöjen etuna on kattavampi liitinvalikoima. MG278Q tukee HDMI ja DVI-liitäntöjä, mutta FreeSync on toiminnassa vain DisplayPort-liitännän kautta. HDMI-liitäntöjä on kaksin kappalein, joista yksi on uudempaa HDMI 2.0 -tyyppiä, ja toinen on vanhempi HDMI 1.4. Näistä vain HDMI 2.0 -liitäntä tukee näytön 2560x1440-resoluutiota 144 Hz virkistystaajuudella, ja 1.4-liitäntä tukee 1920x1080-resoluutiota 120 Hz maksimitaajuudella.



Asuksen ROG-malliston näyttöjä on vaikea erottaa toisistaan, ja MG278Q onkin hyvin pitkälti sama näyttö kuin viime vuonna julkaistu ROG Swift. Näytön reunukset ovat hieman Swiftiä paksummat, mutta jalustasta löytyy kaikki tarvittavat säädöt pivotistä korkeussäätöön. Rakenne on jämäkkä ja laadukas, ja tumma mattapinnoite on parempi valinta kehyksiin kuin esimerkiksi Acer XB270HU:n käyttämä kiiltävä pinnoite. Jalustan saa myös halutessaan vaihdettua 100x100 mm VESA-kiinnikkeellä.

Näytön pohjasta löytyy myös kaksi USB 3.0 –liitäntää sekä Upstream-portti PC-liitäntää varten. Näytön pohjassa on myös kuulokeliitäntä sekä linjasisääntulo.



Itse paneeli on mattapinnoitettu, joten se sopii paremmin huoneisiin, jossa heijastukset vaivaisivat glossy-tyyppistä paneelia. Mattapinnoite on kuitenkin sen verran kevyt, ettei se juuri kristallisoi esimerkiksi kirkasta valkoista.

Kommentoi artikkelia