Asuksen miniläppärit minitestissä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen

Miniläppärit olivat vielä muutama vuosi sitten todella kuuma juttu, jopa niin kova että matkapuhelinvalmistaja Nokia päätti kokeilla onneaan tällä saralla. Lämpöä markkinoilla on kuitenkin laskenut taulutietokoneiden voimakas esiinmarssi. Välillä tuntuu ettei tech-maailmassa muusta puhutakaan kuin tableteista ja älypuhelimista.

Vaikka miniläppäreiden kirkkaimmat ajat ovat jo takanapäin, ovat ne edelleen yhtä käytännöllisiä kuin pari vuotta sitten. Itse olen sen verran pragmaattinen, etten voisi kuvitella ostavani miniläppärini korvaajaksi tablettia, joista puuttuu opiskelijalle ja verkkotoimittajalle elintärkeä fyysinen näppäimistö. Markkinoilta löytyy toki tabletteihin lisävarusteena myytäviä näppäimistöjä, mutta miksi ostaisin tabletin ja näppäimistön, kun voisin ostaa suoraan miniläppärin? Koska tabletit ovat muodissa?

Noh, mielipiteitä on tietysti monia, eikä tämän artikkelin tarkoitus ole alkaa ruotia näiden kahden laitetyypin hyviä ja huonoja puolia. Tarkoituksena on tutustua markkinoiden tämänhetkiseen miniläppäritarjontaan Asuksen uutuusmallien kautta.

THG Finlandin testiin pääsivät AMD-pohjainen Eee PC 1225B ja Intelin uuteen Atomiin (N2800, Cedar Trail) perustuva Eee PC 1025C.

Kommentoi artikkelia