Arvostelussa vain 75 g painava langaton pelihiiri Roccat Kone Pro Air

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen


Kone Pro Airin päämyyntivaltti on keveys. Markkinoilta löytyy kyllä jopa yli 10 grammaa kevyempiäkin langattomia hiiriä, mutta varmasti suurimmalle osalle kevyttä hiirtä estivistä Kone Pro Air on riittävän kevyt. Keveyttä lukuun ottamatta hiiri on riskitön. Muotoilu on viety mutkattomampaan suuntaan, ja toiminnallisuuksissa on keskitytty tekemään perusasiat hyvin. Langattomat tekniikat ovat nykypäivän standardien mukaiset, osat laadukkaat ja tuntuma roccatmainen. Plussana muovin alta kuultavat, tyylikkäästi toteutetut valot, laadukas kaapeli sekä vastaanottimen säilytyskolonen. Pienenä miinuksena hieman halvan ja heppoisen tuntuiset sivupainikkeet, sekä se, että ultrakeveiden hiirten sarjassa Kone Pro Air ei taistele keveimmän oheislaitteen kruunusta.

Keveydestä joutuu tästä huolimatta maksamaan: Kone Pro Airin suositusmyyntihinta on 130 euroa, eli kilohintaa kertyy runsaasti. Hiirestä löytyy myös langallinen versio, Kone Pro, joka painaa vain 66 grammaa. Sen voi hankkia itselleen 80 euron hinnalla.

Sille, joka etsii monipuolisilla softaominaisuuksilla ja yksinkertaisella ulkokuorella varustettua kevyttä pelihiirtä, Kone Pro Air on hyvä valinta. Kohtuullisen raskaalla hintalapulla varustetulle hiirelle löytyy kuitenkin kilpailijoita.

Kommentoi artikkelia