Arvostelussa vain 75 g painava langaton pelihiiri Roccat Kone Pro Air

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Kone Pro Air muistuttaa Roccatin mallistosta enemmän tuoretta Burstia kuin monia Kone-sarjan hiiriä siinä mielessä, että se on sangen siro, matala ja pyöreälinjainen (4 cm x 7,2 cm x 12,5 cm). Siinä on kuitenkin vähän enemmän muotoa kuin esimerkiksi testaamassamme Kain 200:ssa. Roccat on vuosien myötä muuttanut hiiriensä muotoilua aiempaa konservatiivisemmaksi, mikä sopinee varmaan keskivertokuluttajalle ihan hyvin. Hiiri on mukava kädessä, eikä siinä ole mitään omituisia tai äkkivääriä yksityiskohtia.

Kahden pääpainikkeen lisäksi vasemmalla kyljellä on kaksi suurehkoa nappia, perinteiset edellinen ja seuraava. Niiden muotoilu on hyvin minimalistinen, ja tunnustelemalla voikin olla vaikea erottaa, kumman päällä sormi on. Harvoin tästä kuitenkaan varmaan ongelmaa tulee.


Pro Airin voi valita yhdistää koneeseen joko 2,4 GHz:n tajuudeella tai Bluetoothilla (tai kevyellä ja taipuisalla Phantomflex USB Type C -kaapelilla, jolla myös lataus hoidetaan). Kytkin yhteyden valintana löytyy pohjasta, samoin kuin profiilinvaihtonäppäin sekä pieni kolonen, johon pienen USB-vastaanottimen voi myös sujauttaa talteen, kun sille ei ole tarvetta. Polling rate on maksimissaan 1000 Hz ja lift-off-etäisyyttä voi säätää Akun luvataan kestävän noin sata tuntia, ja kymmenen minuutin lataus antaa virtaa noin viideksi tunniksi.


Roccatin tuttu rulla, Titan Wheel, on mukana myös Kone Pro Airissa. Se naksuu pyörittäessä tarkasti pykäliin, ja sen juovikas pinta on sormen alla erittäin pitävä. Myös kytkimet ovat Roccatin Titan-mallia. Niiden pitäisi olla erityisen nopeat ja kestävät, mutta ensimmäistä on vaikea huomata mitenkään käytännössä, ja toista vaikea todentaa parin viikon testissä. Mitään erityistä napisemista kytkimistä ei kuitenkaan ole, Titanit naksuvat oikein mukavasti. Tuntumaltaan ne ovat aika lähellä Roccatin aiempia Kain-hiiriä.

Kommentoi artikkelia